Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Četri soļi, kā kļūt par „rīta cīruli”

Mārtiņš Atvars, 07.10.2009. 10:04

Visiem, kuri nav rīta cilvēki, šādi cilvēki var šķist kaitinoši, un tas vēl būtu maigi teikts. Tomēr ļoti iespējams, ka šie cilvēki par rītiem zina ko tādu, ko pārējie nezina.
Četri soļi, kā kļūt par „rīta cīruli”

Reizēm izmaiņas mūsu dzīvē piespiež mūs mainīt savu dienas kārtību, tās var piespiest mūs kļūt par rīta vai nakts cilvēku. Tieši tādēļ šie padomi ir sastādīti cilvēkiem, kuriem darba dēļ nācies izmainīt savu dzīvesveidu un tagad ir nepieciešams būt nomodā jau agri no rīta. Šie padomi noderēs arī visiem tiem, kuri vēlas iegūt vairāk brīva laika un tic, ka šādu brīdi atradīs rīta agrumā. Visbeidzot, šie padomi noderēs tiem, kuri vēlas būt produktīvāki un tiem, kuri vienkārši vēlas izbaudīt svaigo rīta gaisu.

1. solis

Sagatavojies rītam jau iepriekšējā vakarā


Lai kļūtu par rīta cilvēku, pārejas perioda pirmās nedēļas nebūs vieglas, tāpēc pacenties sev atvieglot šo pāreju un izpildi ikdienišķos (bet nepieciešamos) uzdevumus jau iepriekšējā vakarā.

Pirmajās pārejas nedēļās padari savus rītus vieglākus un izvairies no lieka stresa, izdarot sekojošo jau iepriekšējā vakarā. Izvēlies drēbes, ko rīt vilksi uz darbu un noliec tās pa rokai. Izdomā, ko ēdīsi brokastīs, ja iespējams, pagatavo tās jau uzreiz. Visbeidzot izveido sarakstu ar nākošajā dienā paredzētajiem uzdevumiem. Šāda rīcība palīdzēs tev izvairīties no aizkaitinājuma ik rītu un palīdzēs tev būt kaut nedaudz produktīvākam. Ar laiku tu pieradīsi pie šāda režīma un tad arī varēsi papildināt iepriekšējā vakarā veicamo pienākumu sarakstu, ja vēlēsies.

2. solis

Atrodi sev motivāciju


Lai arī cik (teorētiski) ieinteresēts tu nebūtu kļūt par rīta cilvēku, tev nāks tikai par labu, ja atradīsi motivāciju, kādēļ katru rītu celties. Tas būs īpaši noderīgi pārejas periodā. Izvēlies tādu iemeslu, kurš radītu pietiekami labu motivāciju, lai tu neizvēlētos izslēgt modinātāju un gulēt tālāk, bet gan pieceltos.

Kāds būs atalgojums par šādu rīcību, protams, atkarīgs vienīgi no tevis paša. Tā varētu būt ļoti labas kafijas tase, kas paredzēta tikai īpašiem gadījumiem. Tā varētu būt jauna mūzikas albuma iegāde, ko tik ilgi esi vēlējies iegūt. Tas varētu būt atpūtas brīdis, kad vari izlasīt rīta avīzi vai apmeklēt interneta portālus, kuriem tev līdz šim nav atlicis laika. Tas varētu būt arī kaut kas spraigāks, piemēram, sporta zāles apmeklējums. Vai arī jebkas, kam tev iepriekš nav atlicis pietiekami daudz laika.

3. solis

Ieplāno savu naktsmieru


Nepatīkamā patiesība ir tāda – tu nekad nekļūsi par rīta cilvēku, ja labi neizgulēsies. Ieplāno laiku tā, lai celšanās agri no rīta, būtiski nesamazinātu tavu miega apjomu ilgākā laika periodā (nedēļām ilgi). Turklāt, atvēli sev pietiekami daudz laika no rītiem, lai tev viss nebūtu jādara steigā un nerastos stress. Vienu vārdu sakot, tev nāksies no jauna sastādīt dienas režīmu. Jaunajam režīmam jābūt tādam, lai tev būt pēc iespējas mazāka vēlme no rītiem atslēgt modinātāju un gulēt tālāk.

Ir tikai loģiski uzskatīt, ka, veicot šādas pārmaiņas, tev nāksies iet gulēt agrāk. Taču drīz vien sapratīsi, ka daudz labāk ir iet gulēt, kad esi noguris, lai arī cik vēlu tas nebūtu. Paies zināms laiks, līdz pieradīsi pie pārmaiņām un atradīsi savu jauno dienas ritmu.

4. solis

Izej ārā

Rīta cilvēki zina ko tādu, ko nakts cilvēki nezina, un tas ir saistīts ar rīta spirgto gaisu, tādu atjaunošanu var sajust tikai no rītiem. Tieši tāpēc pēdējais solis, lai kļūtu par rīta cilvēku – saskaršanās ar agra rīta gaisu. Uzzini pats, kas tieši rīta gaisā ir tik vilinošs. Tu varētu apsvērt iespēju izdzert savu kafiju ārā (protams, ja to ļauj laika apstākļi), iziet nelielā pastaigā, vai arī vismaz atvērt logu un ielaist istabā rīta gaisu.

Ja iespējams, pirmās rīta aktivitātes veic ārā, uzreiz pēc pamošanās. Pēdējais solis, kā kļūt par rīta cilvēku, paredzēts tam, lai tu jau no paša rīta izietu ārā un sajustu rīta svaigumu un jaunās dienas sākumu.

Avots: www.askmen.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV