Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Solāriji kā D vitamīna avots

Ieva Barone, 12.10.2009. 17:23

Lai nodrošinātu, ka cilvēks saņem sabalansētu D vitamīna līmeni, sauļoties solārijā vajadzētu galvenokārt ziemā. Šādu ieteikumu sniedza pētījumu grupa, ko vadīja profesors Johan Moan no Oslo Universitātes, pamatojoties uz pētījumu, kas ir publicēts žurnālā speciālistiem “Fotoķīmija un Fotobioloģija”. „Ziemas mēnešos D vitamīna līmenis būtiski krītas, jo saules gaisma satur par maz ultravioletās gaismas, lai stimulētu D vitamīna ražošanu cilvēka ādā. Lietojot solāriju šajā periodā, ir iespējams izvairīties no šī pārtraukuma un D vitamīna līmeni var noturēt sabalansētā līmenī”, saka Johan Moan.

„Tādējādi solāriji ne tikai piedāvā kontrolētu sauļošanās veidu, to lietošana var arī novērst D vitamīna trūkumu“, Moan’s teiktajam piebilst Christina Lorenz, Eiropas Sauļošanās Asociācijas (ESA) vadītāja. Lorenz turpina: „Ar individuālu sauļošanās programmu solārijā to var attīstīt, ņemot vērā lietotāja ādas tipu, solārija tipu un sauļošanās seansa laiku, lai āda tiktu pasargāta no apdegumiem – no kā jāizvairās, sauļojoties gan solārijā, gan saulē.

D vitamīnam saskaņā ar pasaules medicīnisko pētījumu pierādījumiem ir pozitīva ietekme uz šūnu, kaulu un orgānu veselību un cīnās pret autoimūnām un ādas saslimšanām. To stimulē UV starojums, veidojot līdz 90% no ādas.

Eiropas Sauļošanās Asociācija (ESA) ir Eiropas galvenā sauļošanās industrijas organizācija un pārstāv 28 nacionālās asociācijas un firmas no 15 ES dalībvalstīm, Norvēģijas, Šveices, Krievijas un ASV. Tā atrodas Beļģijā.

Informācija:

Pārskatu par „Johan Moan, Zoya Lagunova, Emanuela Cicarma, Lage Aksnes, Arne Dahlback, William B. Grant, Alina Carmen Porojnicu” pētījumu lejupielādēšanai jūs varat atrast: “Sunbeds as Vitamin D Sources” - www.sunlightresearchforum.eu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV