Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Labāko svara zaudēšanas ieteikumu top 10

Mārtiņš Atvars, 15.10.2009. 13:31 | komentāri (4)

Diētas ir pamatīga ķēpa un ilgtermiņā tās tik un tā neiedarbojas – šie ieradumi palīdzēs tev notievēt.
Labāko svara zaudēšanas ieteikumu top 10

Svara zaudēšanai nav jābūt mokām. Izvēlies vismaz 3 no piedāvātajiem ieteikumiem – tie lieliski iekļausies tavā ikdienā, turklāt tie ir dietologu apstiprināti – un pavisam drīz iegūsi sapņu figūru un uzlabosi veselību. (Turklāt zaudētie kilogrami neatgriezīsies.)

1 – Uzkožamos izvēlies ar prātu

Našķošanās starp ēdienreizēm reiz bija diētu topā. Taču tagad dietologi ir atklājuši, ka ir veselīgāk remdēt izsalkumu ar kaut ko veselīgu, nevis to ignorēt un vēlāk ķerties pie uzdzīves ar nepilnvērtīgu pārtiku (junk-food). Vislabāk ir izvēlēties proteīna kokteili, vienu siera nūjiņu, vai augli kopā ar ēdamkaroti zemesriekstu sviesta.

2 – Izslēdz televizoru

Ja ēd pie televizora, šī ieraduma dēļ uzņemsi līdz pat par 40% kaloriju vairāk, nekā parasti, liecina nesens pētījums. Runāšana pa telefonu, braukšana vai jebkura cita nodarbe, kas novērš tavu uzmanību maltītes laikā, var novest pie tā, ka apēd vairāk, nekā nepieciešams. Labāk katru maltīti rūpīgi pagatavo un apēd pie galda, pat, ja tas jādara vienatnē.

3 – Ik rītu uzkāp uz svariem

Ja svars sāk pārsniegt tavu ierasto vairākas dienas pēc kārtas, pienācis pēdējais laiks nedaudz atturēties no kārumiem vai arī trenēties nedaudz vairāk.

4 – Piepūle trīs reizes nedēļā

Piepumpēšanās, izklupieni un presītes trenēšana tikai 5 minūtes (katru), palīdzēs tev palielināt un uzturēt muskuļu masu. Jo lielāka būs tava muskuļu masa, jo ātrāka būs vielmaiņa un tu sadedzināsi vairāk kaloriju dienas laikā.

5 – Piezvani draugam

Nākošreiz, kad nespēsi domas novērst no pārtikas, paņem mobilo telefonu un piezvani draugam, tas novērsīs tavas domas no ēšanas. Pētījumos pierādīts, ka šāda kāre ilgst aptuveni 5 minūtes, tāpēc, kad noliksi klausuli, domas par ēšanu jau būs pagaisušas.

6 – Izvēlies kārtīgu un sabalansētu diētu

Ja ieturēsi kārtīgas brokastis, pusdienlaikā būs vieglāk izvairīties no pārēšanās, liecina pētījums. Brokastīs izvēlies kaut ko tādu, kas apmierinātu gan kuņģi, gan garšas kārpiņas, piemēram, olas, bekonu un pilngraudu maizi.

7 – Uzmanies no alkohola

Viens nevainīga izskata kokteilis var nodrošināt vairākus simtus kaloriju, taču tas neremdēs izsalkumu. Pa nedēļas vidu atturies un palutini sevi nedēļas nogalē vai arī nedzer vairāk par glāzi vīna, gaišā alus vai degvīna dienā – katrs no šiem trim dzērieniem satur aptuveni 100 kalorijas vienā devā.

8 – Divreiz dienā apēd kādu augli

Augļos nav tauku un tie lielākoties sastāv no ūdens, tie aizpildīs vietu vēderā un tur paliks mazāk vietas smagākai pārtikai (ar vairāk kalorijām). Nesāc uztraukties par ogļhidrātiem augļu sastāvā, to sastāvā ir tikai labie ogļhidrāti, kuros ir daudz šķiedrvielu.

9 – Paguli ilgāk

Ejot gulēt pusstundu agrāk un mostoties pusstundu vēlāk nekā parasti, pārtikas izvēle var būt labāka, liecina pētījums. Turklāt, ja būsi kārtīgi izgulējies, neradīsies arī vēlme našķoties (stresa vai noguruma dēļ).

10 – Iztēlojies savu ideālo figūru

Kad jūti, ka gribasspēks sāk zust, iztēlojies, kā juties un izskatījies, kad tev bija ideāla figūra. Vizuālā motivācija palīdzēs tev koncentrēties uz svara zaudēšanu un atgādinās, ka reiz tas jau ir bijis sasniegts.

Avots: cosmopolitan.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV