Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kā uzsākt sarežģītu sarunu ar savu dzīvesbiedru?

Egija Petrova, 20.10.2009. 12:50

Ideālā pasaulē strīdi ar partneru aprobežotos ar vārdiem „Tev ir taisnība! Es nekad par to neiedomājos.” un beigtos ar fantastisku izlīguma seksu. Diemžēl mēs dzīvojam reālā pasaulē, kur sarežģītas sarunas asociējas ar pudeli vīna, veselu piramīdu pieraudātu kabatas lakatiņu un beidzas ar kliegšanas sacensībām, kuras liek kaimiņiem mukt prom no mājām. Šeit būs daži ieteikumi, kas palīdzēs jums izdzīvot šīs kutinošās sarunas divatā bez caurumiem sienā..
Kā uzsākt sarežģītu sarunu ar savu dzīvesbiedru?

Pirms sākat…

„Pirmkārt, pārliecinieties, ka esiet apbruņojusies ar plānu,” saka attiecību speciāliste Dženija Trenta Hadžess. „Padomājiet, ko viņš varētu teikt un izdomājiet atbildi. Otrkārt, pārliecinieties, ka klausāties viņā, un sniedziet viņam laiku, lai viņš apdomā to, ko esiet pateikusi. Nobeigumā, atcerieties, ka dažas nopietnas sarunas notiek pakāpeniski. Sarunās var paiet mēnesis līdz būsiet izrunājuši visu, ko vēlēsies pārrunāt.”

Problēma: „Es gribētu, lai mūsu seksuālā dzīve būtu interesantāka”

Šī ir tēma, kur vīna glāze jums var palīdzēt atslābināties. „Izslēdziet TV un mobilos telefonus un netuvojaties guļamistabai, jo tur jūs esat visievainojamākie,” ieteica Denīza Noulza no labdarības iestādes "Relate" komandas. „Uzsāciet sarunu ar jautājumu par to, ko viņš domā par jūsu seksuālo dzīvi, un vai viņu viss apmierina, šajā sarunā nemeklējot vainīgo. Tad pasakiet kaut ko līdzīgu šim „Es domāju, ka mēs kopā varētu izmēģināt kaut ko jaunu. Ko tu par to domā?” Iesakiet kaut ko vienkāršu, piemēram, ieiet kopā dušā, tad pajautājiet, vai viņam nav kādas jaunas idejas. Tā, lai viņš nepadomā, ka tas ir par to, kurš ir slikts gultā.” Ja viņš tomēr to ņem pie sirds, tad labs un ātrs risinājums ir noraut viņam bikses, tādā veidā parādot, ka joprojām uzskatāt, ka viņš ir seksīgs…

Problēma: „Mēs jau vairākus gadus esam pāris. Vai tu mani kādreiz bildināsi?”

„Tu vēlēsies viņam uzstādīt ultimātu, bet labāk nevajag,” brīdina Dženija. „Ja apprecēšanās tev ir svarīga, tad pasaki viņam to, bet necenties viņu ar vainas apziņu piespiest bildināt tevi. Laulības, kuras sākās ar asarām, arī beidzas ar asarām.” Panākumu atslēga ir likt viņam nopietni padomāt par jūsu attiecībām bez uzmācības. „Sāc ar labajām lietām. Pasaki viņam, ko tu viņā mīli, tad pajautā, kādas viņš iedomājas jūsu attiecības nākotnē,” ieteica Dženija. „Ja viņš nākotnē nesaskata laulības, tad pasaki kaut ko līdzīgu „Man par to jāpadomā. Es domāju savādāk.” Tādā veidā tu dosi viņam laika sprīdi padomāt, un tev pašai būs laiks izdomāt, ko darīt, ja viņš nemainīs savas domas.”

Problēma: „Kad mēs izlemsim par to, vai mums būs bērni?”

„Mani vienmēr pārsteidz tas, ka ļoti daudzi pāri nerunā par šo tēmu,” atbild Denīza. „Tas ir svarīgs, bet ļoti grūts jautājums. Tu nevari vienkārši piedzemdēt bērnu un tad izlemt, vai tas tev patīk. Pareizā pieeja ir pajautāt, kādas ir partnera domas par otru, kas viņu uztrauc un ko viņš sagaida no attiecībām nākotnē.” Kad uzzināsiet, kā viņš jūtas, tev ir tas jāpieņem, jo ja runa ir par bērniem, tad kompromisiem šeit nav vietas. „Ja jums rodas domstarpības, tad parunājiet par to vēlāk,” saka Denīze. „Bet nekad nenonieciniet viņa jūtas, sakot, ka viņš izturas muļķīgi vai stūrgalvīgi, jo tas nepalīdzēs. Ja viņa atbilde nemainās, tad ir jāizlemj vai bērns ir svarīgāks, nekā attiecības.”

Problēma: „Es vēlos mūsu attiecībās ieturēt pauzi”

„Labākais veids, kā tikt ar šo galā, ir sniegt iespaidu, ka šis lēmums ir abpusējs,” skaidro Dženija. „Banālā teksta „tā nav tava vaina, bet gan mana” izteikšana nepalīdzēs. Tev jābūt godīgai, bet ne pārāk atklātai. Labs sarunas uzsākšanas veids ir paļauties uz viņa egoismu. „Koncentrējies uz viņa labajām īpašībām, tad maigi viņam atklāj to, ko vēlējies teikt.” stāsta Dženija. „Tu vari teikt, ka jūs attiecībās esat viens otru izsmēluši.” Kad esat to pateikusi, tad ejiet prom, lai viņš varētu atkopties. „Bet noteikti izšķiraties klātienē,” brīdina Dženija. „Vienīgais izņēmums, kad varat izšķirties, izmantojot mobilo telefonu, ir tad, ja jums ir attiecības no attāluma.”

Avots: cosmopolitan.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV