Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Novembrī Latvijas dizaineru kolekcijas būs nopērkamas universālveikalā Stockmann

Dizaina Informācijas centrs, 21.10.2009. 10:27

Festivāla „Dizains.Nākonte 2009” ietvaros Latvijas modes fonds no 1. līdz 30.novembrim universālveikalā Stockmann rīko Latvijas dizaina mēnesi, kad līdzās universālveikala preču sortimentam būs unikāla iespēja iepazīt un iegādāties Latvijas vadošo dizaineru kolekcijas. Kopskaitā 16 pie mums un ārvalstīs novērtēti Latvijas dizaineri papildinās sieviešu un bērnu apģērbu, aksesuāru, kā arī mājas tekstila un interjera priekšmetu segmentus, projekta ietvaros u/v Stockmann būs nopērkamas arī Latvijā radītas mēbeles.
Novembrī Latvijas dizaineru kolekcijas būs nopērkamas universālveikalā Stockmann

Ar moto „Mūsējie!” novembrī sāksies Latvijā vēl nebijis projekts, kas zem viena jumta pulcēs pazīstamus pašmāju dizainerus:

Sieviešu apģērbu klāstu pārstāvēs modes dizaineres Ingrīda Dārzniece, Natālija Jansone, Anna Led, Baiba Ripa, Katja Shehurina, Inese Lapsiņa un Aleksandra Pavlova modes nams Frazzo.

Aksesuāri no INCH 1967, Una Vita, Sanda Ezeriņa, ARS Tela.

Bērnu apģērbu nodaļā – Terēze Gruntmane ar zīmolu ZAZA couture, kā arī Dana Podkalne ar Something cozy.

Mājas lietu nodaļā – INCH 1967 un ARS Tela mājas tekstils, Angel Glass Design stikla trauki, Munio Candela sveces, Purpurs papīra kanceleja un Anna Barons speciāli u/v Stockmann radītās mēbeles.

„Attīstot projektu, mums ir svarīgi, lai kvalitatīvas lietas no Latvijas kļūst pazīstamākas un – pieejamākas. Lai cilvēki personīgi novērtē augsto kvalitāti no Latvijas dizaineru veikuma. Mums ir visi priekšnosacījumi, lai Latvijas dizains kļūtu par ne tikai pie mums, bet arī pasaulē pazīstamu zīmolu, kas patīk pircējiem ar savu stilu un funkcionalitāti,” informē Kimmo Huttunens, universālveikala Stockmann direktors.

„Diemžēl joprojām Latvijas modes un mājas lietu dizaineru veikums nereti tiek saistīts ar gadatirgiem un nelieliem saloniņiem. Un ar to, ka tas nav pārāk nopietni. Līdz šim ļoti bieži esam sastapušies ar neticību, vai Latvijas dizaineri tiešām rada kvalitatīvas, interesantas, izdomas bagātas lietas, jo tās bija grūti atrast un iegādāties. Esam gandarīti par šīs vērienīgās idejas īstenošanos, kas tūliņ ikvienam dos iespēju iepazīt un iegādāties pašmāju dizainu. Latvijas dizaineru darbi būs nopērkami pienācīgā vietā, lielā veikalā vienuviet. Tur, kur tiem vajadzētu būt arī ikdienā. Beidzot dizaineri spējuši būt saliedēti. Es ļoti ceru, ka drīz arī Latvijā tāpat kā Skandināvijā būs pašsaprotami lepoties ar to, ka es valkāju Latvijas dizainu un mājās lietoju Latvijas dizainu,” akcentē Inita Saulīte – Zandere, Latvijas modes fonda valdes locekle, žurnāla Pastaiga galvenā redaktore.

Dizaineru kolekcijas Latvijas dizaina mēnesī varēs pamanīt ar speciāli šim projektam izstrādātu atpazīšanās zīmi „Mūsējie!”. Projekta laikā darbosies mājas lapa www.musejie.lv, kur būs atrodama informācija par visiem dalībniekiem.

Latvijas Modes Fonds ir bezpeļņas organizācija, kas izveidota 2008. gada oktobrī, lai veicinātu modes nozares attīstību Latvijā, atbalstītu nozīmīgas iniciatīvas modes jomā un popularizētu Latvijas modes māksliniekus Latvijā un ārzemēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV