Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kā panākt, lai apģērbs izskatītos vislabāk?

Mārtiņš Atvars, 23.10.2009. 14:27

Jaunākiem vīriešiem parasti ir nepieciešams kāds brīdis, līdz viņi iemācās rūpēties par savu apģērbu. Dažiem vīriešiem laika gaitā vienkārši ir izveidojušies slikti ieradumi. Dosim vairākus padomus, kā pareizi uzturēt savu apģērbu, lai arī pēc gada tas izskatītos gluži kā jauns.
Kā panākt, lai apģērbs izskatītos vislabāk?

Maini apģērbu

Arī auduma dabiskajām šķiedrām laiku pa laikam ir vajadzīgs pārtraukums. Džemperiem, krekliem un biksēm ir vajadzīgs neliels pārtraukums, bet uzvalkiem gan ir nepieciešams atvaļinājums. Silti iesakām ļaut uzvalkam „atpūsties” vienu dienu, pirms to atkal velc mugurā. It īpaši tas attiecas uz vilnas auduma uzvalkiem, jo tie seko visām tavām kustībām, valkājot to ikdienā, audums ātri vien novalkāsies. Ja lietosi divus uzvalkus uz maiņām, tas jau krietni paildzinās to mūžu. Diena uz pakaramā ļaus audumam atkopties un atgūt iepriekšējo formu, tas ļaus arī tavam apģērbam izvēdināties un atbrīvoties no uzkrātajiem aromātiem. Ja iespējams, pakar savu uzvalku uz stundu ārā. Svaigais gaiss paveiks brīnumus, un tas tev neizmaksās itin neko.

Pakar savas drēbes

Ir pavisam viegli „saķert” ieradumu nomest drēbes, kur pagadās. Ilgtermiņā šis ieradums tavām drēbēm nodarīs vairāk ļauna nekā jebkas cits. Pat, ja neesi salijis, apģērbs ir uzsūcis mitrumu no tevis, tāpēc steidzami to pakar, lai tas saglabātu savu formu un izžūstot neappelētu.

Pienācīgi izmazgā savas drēbes

Lai uzturētu savu apģērbu kārtībā, nāksies iemācīties, kā to pareizi mazgāt – nošķirot balto veļu no krāsainās, kā arī sadalot drēbes pēc to auduma. Ūdens temperatūra ir vēl viens būtisks faktors. Jā, tev vajadzētu iepazīties ar to, kas teikts uz birkas, taču vēl svarīgāk ir, lai tu aiztaisītu visus rāvējslēdzējus un izgrieztu visas drēbes ar iekšu uz āru. Šis paņēmiens novērsīs to, ka apģērba ārpuse mazgāšanas laikā nobružājas. Šie ne pārāk grūtie paņēmieni palīdzēs tavām drēbēm ilgāk izskatīties kā jaunām.

Ķīmiskā tīrīšana un simboli uz birkas

Ļoti noderīgi būs, ja atradīsi, sapratīsi un iegaumēsi, ko nozīmē visi simboli uz apģērba birkas. Izpētot tos sīkāk, spēsi arī izlemt, vai apģērbs ir jānes uz ķīmisko tīrītavu, vai arī pats spēsi tikt galā ar tā tīrīšanu. Turklāt ir jāatceras, ka ne visas ķīmiskās tīrītavas ir vienlīdz labas, tāpēc ļoti noderīgi ir papētīt atsauksmes.

Gludināšanas pamācība

Pirms liec gludekli uz drēbēm, izpildi mājasdarbus. Parūpējies, lai gludināmais dēlis būtu tīrs, un paskaties, kādi simboli ir uz katra apģērba gabala birkas. Lielākā daļa apģērba ražotāju lieto universālus simbolus, tāpēc tam lielas problēmas nevajadzētu sagādāt. Kad gludeklis ir uzkarsis, izgriez apģērbu ar iekšpusi uz āru, ja tomēr neesi to tādā veidā mazgājis. Vienmēr sāc ar krekla apkakli un aprocēm, un bikšu jostasvietu. Nekad neliec izgludinātu apģērbu uz mēbelēm, pat, ja grasies to pēc mirkļa vilkt mugurā, vienmēr pakar apģērbu uz pakaramā. Tādā veidā gludināšanas pūliņi nebūs bijuši veltīgi.

Avots: askmen.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV