Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas modes nedēļas laikā tiks prezentētas 2010. gada pavasara/vasaras sezonas modes tendences

Tatiana Balvas, 30.10.2009. 13:25

No 28. līdz 31. oktobrim Latvijas galvaspilsētā notiek tradicionālā Rīgas modes nedēļa/ RIGA FASHION WEEK, kuru organizē Baltijas modes federācija. Starptautiskais modes festivāls, kurš notiek divas reizes gadā jau vairāk kā piecus gadus, ir kļuvis par Rīgas vizītkarti, iezīmējot Rīgu par Baltijas reģiona modes galvaspilsētu. Šoreiz Rīgas modes nedēļas laikā tiks prezentētas vadošo Baltijas dizaineru un pasaules slaveno zīmolu 2010. gada pavasara/vasaras sezonas modes tendences.

Stiprākie un talantīgākie modes dizaineri no Latvijas kā vienmēr ir RIGA FASHION WEEK dalībnieku vidū – Anna Led, SALT (Indra Salcēviča), KatyaKatya Shehurina, Alise Indriksone, Šeila un Kossmoss. Indra Salcēviča parādīs kolekciju, kura tikai pirms dažām dienām, 24. oktobrī, Vācijā saņēma Baltic Fashion Award balvu par visinovatīvāko kolekcijas konceptu. Savu otro kolekciju publikai prezentēs Alise Indriksone, kuru pēc viņas debijas iepriekšējā Modes nedēļā modes kritiķi devēja par jaunu atklājumu Latvijas modē. Veikala PAVILJONS 2010. gada pavasara/vasaras kolekcija „Tirgus” būs debija tieši Rīgas Modes nedēļas ietvaros, kas apvienos vairāku modes dizaineru redzējumu 30 sieviešu un vīriešu modeļu iznācienos.

Mūsu kaimiņvalstu dalībnieki šoreiz ir Diana Nevedomskyte no Lietuvas, Diana Denissova un Hanna Korsar no Igaunijas. Itālijas modes zīmols CristinaEffe Rīgas modes nedēļā tiks prezentēts pirmo reizi, parādot ļoti izsmalcinātu un sievišķīgu sieviešu tērpu kolekciju.
        
Krīzes laiks iedvesmo Latvijas dizainerus, un pašlaik, kā nekad agrāk ir tik daudz dizaineru veikalu Rīgā. Daži no tiem - „B.O.D.E.”, „BABA” un „Jacob Davis Jeans Factory by Kossmoss” - Modes nedēļas laikā uzņems ciemos mediju pārstāvjus, lai iepazīstinātu ar saviem darbiem. RFW ietvaros notiks pasākums medijiem Austrijas juvelierizstrādājumu un aksesuāru butikā „Frey Wille”. Pievakares prezentāciju laikā būs iespēja ne tikai apskatīt piedāvātās modes lietas, bet arī satikties ar to īpašniekiem un dizaineriem un uzzināt ko interesantu!

28.oktobrī, notika Rīgas modes nedēļas atklāšana modes un izklaides centrā „Riga Plaza”, kur topošā kinoteātra telpā viesiem tika piedāvāta plaša vakara programma – Igaunijas dizaineru konkursa „Supernoova 2009” uzvarētājas Hannas Korsar modes šovs, video priekšnesums no Žanetes Auziņas un mūziķu grupas „Latte” uzstāšanās. Pasākumu atklāja „Gada modes māksliniece 2008” balvas ieguvēja Anna Ledskalniņa ar savu modes skati.

Šajā Rīgas modes nedēļā tiks plaši prezentētas 2010. gada pavasara/vasaras sezonas modes tendences mūsu austrumu kaimiņu – pazīstamo Krievijas un Ukrainas modes mākslinieku - izpildījumā. Krievijas modes jaunās paaudzes dizaineris Maksims Čerņicovs parādīs savu kolekciju kā Riga Fashion Week goda viesis no Krievijas. Šoruden Rīgas modes nedēļas apmeklētājiem būs iespēja vērot slavenākā Ukrainas modes dizainera – vēl viena RFW Goda viesa – Andrē Tana modes skati, kurš ir virziena Smart Couture izgudrotājs.
   
Latvijas publikai jau zināmais dizaineris no Sanktpēterburgas Oļegs Birjukovs arī šoreiz ir Riga Fashion Week programmā. Tradicionālās skates vietā viņš organizē savas kolekcijas ekskluzīvu prezentāciju modes veikalā OverScore Smilšu ielā 16, jo tieši šajā veikalā, no šī gada pavasara, modes cienītājiem ir iespēja iegādāties zīmola BIRYUKOV apģērbus arī Rīgā. Oļegs Birjukovs tiksies arī ar Latvijas modes māksliniekiem un studentiem, daloties pieredzē ar saviem kolēģiem un iepazīstinot ar Krievijas tirgus specifiku un perspektīvām.
   
Rīgas modes nedēļas visdažādāko pasākumu virkni noslēgs RFW Gala Show – pazīstamākā Spānijas dizainera Roberto Verino skate. Spānijas modes metrs, kuru apbalvoja pats Spānijas karalis par ieguldījumu valsts mākslā, personīgi ieradīsies Rīgā, lai rīdziniekiem prezentētu savu jaunāko ar vintāžas elementiem papildinātu 2010. gada pavasara/vasaras kolekciju.

Īpašu vietu RFW programmā ieņem vakara ballītes, kuras šogad notiks oficiālajā Riga Fashion Week nakts klubā „Amber Night club”. 29. oktobrī kluba viesus izklaides DJ Ai-Va un modes šovs no Šeilas un Kristīnes Kutepovas, 30. oktobrī klubā notiks Kossmoss Jeans & BABA-style vakars DJ Rudd & DJ Bigshuzz mūzikas pavadījumā. Tradicionāli Rīgas modes nedēļu noslēgs RFW Models Party 31. oktobrī, kur jauku un brīvu atmosfēru veidos DJ Bogdan Taran & Ksenija Kamikaza.

Kā parasti RFW ietvaros notiks arī dizaineru Showroom. 31. oktobrī plkst. 16.30 – 20.00 viesnīcas Reval Hotel Latvija otrajā stāvā tas tiks atvērts bajeriem, stilistiem, modes profesionāļiem un citiem interesentiem.    
           
Baltijas modes federācija turpina tradīciju izvēlēties par RIGA FASHION WEEK reklāmas seju Latvijā populārus un stilīgus cilvēkus. Šoreiz par tādu kļuva Latvijā un ārzemēs pazīstamā teātra un kino aktrise Agnese Zeltiņa, kura Latvijas Stila un Modes balvu pasniegšanas ceremonijās vairākkārt tika atzīta par Gada stilīgāko aktrisi. RFW imidža autori ir modes dizainere Katja Šehurina un fotogrāfs Marks Litvjakovs. 


RFW partneri: Rīgas dome, Maskavas nams, AirBaltic, S&G print.
RFW sponsori: modes un izklaides centrs „Riga Plaza”, Perwoll.

RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika - Maybelline
RFW oficiālais dzēriens – Freixenet
RFW oficiālā matu kosmētika – Paul Mitchell
RFW oficiālās viesnīcas: Reval Hotels, Hotel Gutenbergs, Hotel Garden Palace, Hotel Boutique Ainavas.
Oficiālais pārvadātājs - TNT
Oficiālais klubs: Amber Night

RFW galvenie mediju partneri - L`OFFICIEL, SWH, SWH+, TV5, Market Media.

Informatīvais atbalsts – TVnet, Mango.lv, Fashion.lv, Modern.lv, SVM, BNS, Baltic Outlook

Oficiālais TV atbalstītājs Eiropā: STAR!
Informatīvais atbalsts Igaunijā – femme.ee
 
Modeļus nodrošina Latvijas Modeļu aģentu asociācija
Matu sakārtojums - salons Pastelle
Make-up – Baltijas vizāžistu asociācija
Tehniskais nodrošinājums – M Lite Stage & Light
Iestudējums un horeogrāfija – Aleksandrs Kiseļevs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV