Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Ūdens - jo vairāk, jo labāk

Baiba Sniķere, 03.11.2009. 13:41 | komentāri (1)

Labās īpašības, ko ūdens sniedz ķermenim, ir pārsteidzošas, bet tagad jauni pētījumi atklāj ciešāku dzeramā ūdens un veselīga uztura savstarpējo saistību.
Ūdens - jo vairāk, jo labāk

Veicot veselības pārbaudi, 12 000 amerikāņu tika atklāts, ka, jo vairāk ūdens cilvēks dzer, jo vairāk viņš patērē šķiedrvielas un savā uzturā mazāk lieto cukuru. Viņi arī mazāk lietoja kalorijām bagātus produktus - kas ir galvenais veselīga uztura rādītājs. Kaloriju daudzums ir atkarīgs no produkta un tā svara, piemēram, augļos un dārzeņos ir salīdzinoši maz kaloriju.

Pretēji tiem, kuri uzturā lieto daudz ūdens, cilvēki, kuri šķidrumu uzņem no citiem dzērieniem, piemēram, augļu sulas, enerģijas dzērieni un citi bezalkoholiskie dzērieni, uzņem vairāk kaloriju.

Uz jautājumu par to, cik daudz ūdens cilvēkam būtu jāizdzer, nav konkrētas atbildes. Par spīti populārajam uzskatam, ka cilvēkam dienā jāizdzer astoņas glāzes ūdens, ūdens patēriņš dienā tomēr ir atkarīgs tikai no cilvēka katra paša slāpju sajūtas. Bet, vadoties pēc šāda pētījuma, kādēļ gan nedzert vairāk ūdens?!

Avots: cosmopolitan.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV