Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Noslēgusies Rīgas modes nedēļa

Tatiana Balvas, 03.11.2009. 16:38

No 28. līdz 31. oktobrim Latvijas galvaspilsētā notika tradicionālā Rīgas modes nedēļa/ RIGA FASHION WEEK, kuru organizēja Baltijas modes federācija. Starptautiskais modes festivāls, kurš notiek divas reizes gadā jau vairāk kā piecus gadus, ir kļuvis par Rīgas vizītkarti, iezīmējot to par Baltijas reģiona modes galvaspilsētu. Šoreiz modes nedēļas laikā tika prezentētas vadošo Baltijas dizaineru un pasaules slaveno zīmolu 2010. gada pavasara/vasaras sezonas modes tendences.

Rīgas modes nedēļa tika atklāta 28. oktobrī modes un izklaides centrā „Riga Plaza” ar „Gada modes māksliniece 2008” balvas ieguvējas Annas Ledskalniņas modes skati. Tad pasākumu turpināja Igaunijas dizaineru konkursa „Supernoova 2009” uzvarētājas Hannas Korsar modes šovs. Vakara atmosfēru papildināja Žanetes Auziņas video priekšnesums.

Nākamajās dienās savas kolekcijas demonstrēja Latvijas talantīgākie modes dizaineri: SALT (Indra Salcēviča), KatyaKatya Shehurina, Alise Indriksone, Šeila un Kossmoss. Par šīs modes nedēļas jaunatklājumu var atzīt jauna zīmola PAVILJONS debijas modes skati, kas apvienoja vairāku jauno modes dizaineru ( Elīzas Ceskes, Agneses Narņickas, Anitas Altmanes, Daces Krieviņas-Bahmanes, Indras Miklāvas, Aritas Varžinskas, Martas Točas, Indras Salcēvičas, Vitas Radziņas un Ludmilas Krugļikas) redzējumu 30 sieviešu un vīriešu modeļu iznācienos.

Mūsu kaimiņvalstu dalībnieku vidū šoreiz bija Diāna Nevedomskite no Lietuvas, un Diāna Denissova un Hanna Korsar no Igaunijas.

Krīzes laiks iedvesmo Latvijas dizainerus, un pašlaik, kā nekad agrāk ir tik daudz dizaineru veikalu Rīgā. Daži no tiem - „B.O.D.E.”, „BABA” un „Jacob Davis Jeans Factory by Kossmoss” - Modes nedēļas laikā iepazīstināja mediju pārstāvjus ar saviem darbiem.

RFW ietvaros notika Austrijas juvelierizstrādājumu un aksesuāru „Frey Wille” prezentācija, kuras laikā žurnālistiem bija iespēja ne tikai apskatīt piedāvātās modes lietas, bet arī uzzināt ko interesantu par šo zīmolu.

Šajā Rīgas modes nedēļā tika plaši prezentētas 2010. gada pavasara/vasaras sezonas modes tendences mūsu austrumu kaimiņu – pazīstamo Krievijas un Ukrainas modes mākslinieku - izpildījumā. Krievijas modes jaunās paaudzes dizaineris Maksims Čerņicovs parādīja savu vīriešu kolekciju «Бесы». Savukārt, dizaineris no Sanktpēterburgas Oļegs Birjukovs noorganizēja savas kolekcijas ekskluzīvu prezentāciju modes veikalā OverScore Smilšu ielā 16, jo tieši šajā veikalā, no šī gada pavasara, modes cienītājiem ir iespēja iegādāties zīmola BIRYUKOV apģērbus arī Rīgā. Oļegs Birjukovs tikās arī ar Latvijas modes māksliniekiem un studentiem, daloties pieredzē ar saviem kolēģiem un iepazīstinot ar Krievijas tirgus specifiku un perspektīvām. Diskusija sanāca diezgan karsta. Modes nedēļas noslēguma dienā apmeklētājiem bija iespēja vērot modes virziena Smart Couture izgudrotāja slavenākā Ukrainas modes dizainera Andrē Tana modes skati.

Īpaša vieta RFW programmā tika atvēlēta vakara ballītēm, kuras šogad notika oficiālajā Riga Fashion Week nakts klubā „Amber Night club”: 29. oktobrī - modes šovs no Šeilas un Kristīnes Kutepovas, bet 30. oktobrī - Kossmoss Jeans & BABA-style vakars DJ Rudd & DJ Bigshuzz mūzikas pavadījumā. Dienu vēlāk šeit pat notika arī RFW Models Party.

Rīgas modes nedēļas daudzveidīgo pasākumu virkni noslēdza RFW Gala Show – pazīstamākā Spānijas dizainera Roberto Verino skate, kas kļuva par visas modes nedēļas kulmināciju.

Atgādinām, ka šoreiz par RIGA FASHION WEEK reklāmas seju tika izvēlēta Latvijā un ārzemēs pazīstamā teātra un kino aktrise Agnese Zeltiņa, kura Latvijas Stila un Modes balvu pasniegšanas ceremonijās vairākkārt tika atzīta par Gada stilīgāko aktrisi. RFW imidža autori ir modes dizainere Katja Šehurina un fotogrāfs Marks Litvjakovs. 


RFW partneri: Rīgas dome, Maskavas nams, AirBaltic, S&G print.
RFW sponsori: modes un izklaides centrs „Riga Plaza”, Perwoll.

RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika – Maybelline New York.
RFW oficiālais dzēriens – Freixenet.
RFW oficiālā matu kosmētika – Paul Mitchell.
RFW oficiālās viesnīcas: Reval Hotels, Hotel Gutenbergs, Hotel Garden Palace, Hotel Boutique Ainavas.
Oficiālais pārvadātājs – TNT.
Oficiālais klubs: Amber Night.

RFW galvenie mediju partneri - L`OFFICIEL, SWH, SWH+, TV5, Market Media.

Informatīvais atbalsts – TVnet, Mango.lv, Fashion.lv, Modern.lv, SVM, BNS, Baltic Outlook.

Oficiālais TV atbalstītājs Eiropā: STAR!
Informatīvais atbalsts Igaunijā – femme.ee
 
Modeļus nodrošināja Latvijas Modeļu aģentu asociācija.
Matu sakārtojums - salons Pastelle
Make-up – Baltijas vizāžistu asociācija
Tehniskais nodrošinājums – M Lite Stage & Light
Iestudējums un horeogrāfija – Aleksandrs Kiseļevs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV