Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ķīnā studentu pārīšus „uzmana”

Mārtiņš Atvars, 10.11.2009. 16:37

Kādas Ķīnas universitātes studenti internetā ir ievietojuši sūdzības par „skūpstīšanās patruļām”, kuras izveidojušas varas iestādes.
Ķīnā studentu pārīšus „uzmana”

Patruļas Nanjingas Mežniecības universitātē meklē pārus, kuri apskaujas, skūpstās vai sēž pārāk tuvu viens otram.

Universitātes pārstāvji apgalvo, ka šīs patruļas „sakārtos gaisotni” skolas teritorijā.

Pasniedzēji uzrauga patruļas, kurās iesaistās brīvprātīgie studenti, viņi strādā divu stundu maiņās.

Universitātes mājas lapā kāda sieviete apraksta, ka patruļa pamanījusi, ka viņa ar savu draugu sēž pārāk tuvu kopā. Patrulētāji nostājušies viņiem aiz muguras un krekšķinājuši tik ilgi, līdz viņi pabīdījušies tālāk viens no otra.

Citi sūdzas par to, ka universitātes vadībai vairāk laika būtu jāvelta iestādes vadīšanai, nevis jauno mīlnieku uzmanīšanai, viņi arī ir sašutuši par to, kādu kaunu viņiem ir rādījusi šī neslava.

Kādā sūdzībā students Gui Ya izteicies: „Šie jaunumi izplatās internetā. Jūtos tā, it kā mani kailu nostādītu uz skatuves visu apskatei.” Vēl kāds students ar lietotājvārdu Raymondxiao žēlojās: „Šāda rīcība ir kaunpilna. Šo universitāti vairs nevar uzskatīt par patiesu universitāti.” Vēl kāda sūdzība ziņojumu dēlī ir no Yi Fu Jia Da Po Tou: „Šāda rīcība aizskar mūsu cilvēktiesības.”

Izskanēja arī informācija, ka brīvprātīgie, kuri piever acis uz sīkākiem pārkāpumiem paši tiek sodīti, uz šo jautājumu universitāte atteicās atbildēt.

Avots: news.bbc.co.uk

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV