Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgā atklāta Headline klīnika

Inese Maurina, 02.12.2009. 12:43 | komentāri (4)

1.decembrī atklātā Headline klīnika, kas specializējas  ausu, kakla un deguna slimību ārstēšanā, ir solis pretim jaunai un mūsdienīgai veselības aprūpes struktūras izveidošanai Baltijas valstīs, kura nākotnē būs dzīvotspējīga arī Latvijā.
Rīgā atklāta Headline klīnika

Galerijas:

Apmēram 80 procenti cilvēku, kas līdz šim tika uzskatīti par stacionāriem slimniekiem, pateicoties mūsdienīgām izmeklēšanas metodēm un jaunākām medicīnas tehnoloģijām, turpmāk varēs ārstēties ambulatori, būtiski samazinot Latvijas veselības aprūpes sistēmas izmaksas.

Jaunā klīnika, kura sadarbībā ar Latvijas Universitāti apmāca medicīnas studentus, izmanto ārstēšanu ar jaunākās paaudzes medikamentiem. Augu izcelsmes zāles (fitofarmācijas produkti) ar zinātniski apstiprinātu iedarbību, piemēram, zāles, kuras ir ražojis Vācijas fitofarmācijas tirgus līderis Bionorica, ir pirmā izvēles terapija, kas garantē pacientiem lielāko iespējamo aizsardzību no blakusefektiem.

„Sabiedrības un veselības aprūpes sistēmas ieguvumi, atklājot jauno ausu, deguna un kakla klīniku, ir divējādi. Pirmkārt, pienesums Latvijas medicīnas izglītības sistēmai, jo jaunajā klīnikā, sadarbībā ar Vācijas tirgus līdera, fitofarmācijas uzņēmuma Bionorica AG atbalstu, ir izveidots LU mācību centrs, kurā medicīnas studenti apgūst augu valsts izcelsmes medikamentu izmantošanu ārstēšanā, gūst pieredzi darbā ar modernu aparatūru un praktiskas iemaņas pacientu aprūpē,” atzīst Dr. Kaspars Peksis, Headline klīnikas vadītājs un LU Medicīnas fakultātes docētājs. „Otrkārt, ķirurģija, kas praksē pielieto jaunākos zinātniskos sasniegumus, mūsdienīgas izmeklēšanas metodes un moderno medicīnas tehnoloģiju iespējas, ļauj būtiski samazināt ārstēšanas iestādē pavadīto laiku un ārstēšanās izmaksas. Jaunā klīnika ir aprīkota ar pašu modernāko aparatūru, un šeit vienuviet pieejamas visas nepieciešamās medicīnas tehnoloģijas ausu, deguna un kakla (ORL) slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai. Turklāt, jaunākās paaudzes augu izcelsmes zāļu ar zinātniski apstiprinātu iedarbību, tādu kā Sinupret®, izmantošana ļauj mums uzturēt zemas dienas ārstēšanas izmaksas un aizsargāt pacientus no blakusefektiem," piebilst K.Peksis.

Papildus klasiskajām ORL slimībām, jaunā klīnika veic arī krākšanas un miega apnojas sindroma izpēti un ārstēšanu, neiroloģisko slimību ārstēšanu ORL medicīnas jomā, sejas plastikas un sejas-žokļu ķirurģiju. Klīnikas vadībai ir izveidota veiksmīga sadarbība ar starptautisko ekspertu tīklu, ar kuriem nākotnē ir plānota regulāra zinātniski-teorētiskā apmaiņa un sadarbība īpaši sarežģītos gadījumos. Jau klīnikas atklāšanas dienā simpozija laikā starptautiski atzīti zinātnieki, ausu, deguna un kakla slimību doktori un farmaceiti iepazīstināja ar jaunākajiem atzinumiem, kas ir balstīti uz praktisko pieredzi elpošanas slimību ārstēšanā.

Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes dekāne prof. Ingrīda Rumba – Rozenfelde: „Mūsdienās medicīnas prakse iet roku rokā ar zinātni, un svarīgāka kā jebkad ir kļuvusi jaunāko pētījumu rezultātu pielietošana veselības aprūpes pakalpojumu pilnveidošanā. Privātklīnikas Headline un Latvijas Universitātes Otorinolaringoloģijas studiju centra atklāšana ir labs piemērs veiksmīgai sadarbībai starp izglītības iestādi un praksi, kas palīdz mūsu izglītības programmas tuvināt veselības aprūpes aktuālajām vajadzībām.”

Latvijas Universitātes un Bionorica AG, kas ir Vācijas tirgus līderis bezrecepšu augu izcelsmes zāļu ražošanā, sadarbība ir balstīta uz resursu strukturālo sadalījumu atbilstoši speciālistu jomām. Jau daudzus gadus Bionorica lielu daļu no tās apgrozījuma investē izpētē un attīstībā. Uzņēmums stingri ievēro savu pasaulē unikālo filozofiju, kas, izmantojot starptautiski atzītas klīniskās un farmaceitiskās izpētes metodes, uzskatāmi pierāda augu izcelsmes zāļu kvalitāti, iedarbību un nekaitīgumu. Lai izmantotu šo dabīgās dziedināšanas spēka potenciālu, Bionorica sadarbojas ar dažādās nozarēs specializētiem zinātniekiem un ārstiem 450 pasaules vadošajās universitātēs un klīnikās. Ja pēdējo gadu laikā vispārējais apgrozījums Latvijas farmācijas tirgū izrāda lejupslīdes tendenci, tad Bionorica par produktam Sinupret® reģistrēts 23% apgrozījuma pieaugums. „Pacientiem un ārstiem Baltijas valstīs ļoti labi ir zināmas zinātniski izpētīto augu valsts izcelsmes zāļu priekšrocības. Tāpēc mēs Latvijā un Baltijas valstīs saskatām iespējas konkurēt un attīstīties, un ticam mūsu veiksmei Jūsu reģionā," atklāj farmaceits un uzņēmuma vadītājs, prof. Dr. Mihaels Pops (Michael Popp).

Headline klīnikai ir ambulatorisko slimnieku ārstēšanas daļa, dienas stacionārs un lekciju zāle universitātei. Ambulatoro slimnieku ārstēšanai paredzēti divi konsultāciju kabineti, viena izmeklēšanas telpa un operāciju zāle. Dienas stacionāra daļai ir operāciju zāle, trīs palātas ar kopskaitā sešām gultas vietām un miega laboratorija. Klīnikā nodarbināti 8 speciālisti - ārsti un medicīniskais personāls.

Informācijai par Headline klīniku
Kopējā platība: 400m2
Klīnikas struktūra:
- ambulatorā daļa: 2 kabineti, māzā operāciju/ manipulāciju zāle, funkcionālo izmeklējumu kabinets;
- dienas stacionārs: operāciju zāle, 3 palātas (6 gultas), miega laboratorija;
- lekciju zāle.
Nodarbināto skaits: 8 speciālisti - ārsti un medicīniskais personāls.
www.klinikaheadline.lv

Informācijai par Bionorica AG
Bionorica AG – viens no pasaules vadošajiem uzņēmumiem un Vācijas tirgus līderis augu izcelsmes zāļu ražošanā un tirdzniecībā.
Bionorica AG pārstāvniecības darbojas 49 pasaules valstīs
www.bionorica.com 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV