Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vakariņās ar modi

Jurita Krūma, 21.12.2009. 13:46 | komentāri (4)

Ja ir apnicis pārlapot stīvos un no realitātes tālos augstās modes žurnālus, ir risinājums. Ar nolūku iedvesmot un parādīt, kāda tad ir patiesā mode Rīgā, iešūpota pašmāju ielu modes lapa Fashiondinner.lv.
Vakariņās ar modi

Fashiondinner.lv idejas formula ir vienkārša – „modes žurnāli, veikali, cilvēki, viņu skatījums” un visam pa virsu pamatīga deva iedvesmas. Ikviens, kurš savā garderobē ir sarūpējis ko neparastu, košu un, galvenais, gaumīgu, noteikti var iekļūt fotoaparāta objektīvā un, iespējams, pat visas Latvijas un pasaules redzeslokā.

„Pirms aptuveni trim gadiem sāku aktīvi sekot šādiem stilu blogiem no Londonas, Berlīnes, Somijas un Amerikas. Ideja ļoti patika, un laika gaitā radās vēlme ko līdzīgu izveidot arī Latvijā, jo tobrīd neviena tāda bloga te nebija. Šajā pavasarī  saņēmos un sāku cītīgi strādāt pie fashiondinner.lv realizēšanas, un vasarā tas tika prezentēts plašākai publikai,” stāsta idejas ģeneratore un lapas saimniece Beāte Ligere. Lai arī pati Beāte ir no Cēsīm, savus „modeļus” viņa atrod tepat – Rīgas ielās, kas, kā redzams mājaslapā izvietotajos foto, arvien nebeidz pārsteigt.

Iedvesmojoties no tādām interneta vietnēm kā http://copenhagenstreetstyle.dk/ un http://www.hel-looks.com/, par mērķi izvirzīts veidot „realitātes modes resursu, kurā smelties idejas”. Domājams, neviltotu interesi raisa iespēja pavērot, kā ģērbušies tie, kurus varam arī ikdienā sastapt ielās, nevis modes pārstāvji, kuru mājas galvenokārt ir Holivuda vai Milāna. Pati Beāte savus apģērbus galvenokārt izvēlas internetā, turklāt iecienīti ir arī „vintage” un „second-hand” veikaliņi, kuros mēdz iepirkties arī fashiondinner.lv „modeļi”.

Ar fotografēšanas pieredzi nu jau trīs gadu apmērā, fashindinner.lv saimniece jau zina, kā konceptuāli mākslas foto savienot ar praktisko vēstījumu un nebaidās uzrunāt garāmgājējus: „Pārsvarā cilvēki ir  pretimnākoši, smaidot piekrīt fotografēties un atbildēt uz dažiem jautājumiem. Šajās "tikšanās" reizēs uzņemu ļoti daudz pozitīvo emociju.” Runā, ka modīgs ir nevis diktētais, bet tas, kas piestāv – tādējādi ikviens, kļūstot par lapas līdzveidotāju, var dalīties izpratnē par estētisko, aktuālo, gaumīgo.

Tā kā darbs pie mājaslapas uzturēšanas un regulāras atjaunošanas prasa pamatīgas pūles, Beāte aicina pieteikties tos, kuri labprāt iesaistītos projekta virzībā: „Man ir svarīga  ne tikai bilžu kvalitāte, bet arī tas, lai ar konkrēto cilvēku būtu kopīga vīzija un viņš nebaidītos no laikietilpīga un smaga darba.” Pieteikumus interesenti tiek aicināti sūtīt uz bbeate@inbox.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV