Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina uz Grūtnieču vingrošanām

Mārtiņš Sīlis, 05.01.2010. 11:04

Liepājas Olimpiskajā centrā esošais Medicīnas centrs paplašina pakalpojumu klāstu ar Grūtnieču vingrošanām. Jaunā grupa nodarbības sāks no 13.janvāra un tās vadīs Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Solveiga Rozentāle (m.t. 29742832).
Aicina uz Grūtnieču vingrošanām

Ikviena sieviete grūtniecības laikā ir skaista, jo viņa zem sirds nēsā jaunu dzīvību – mazuli. Lai gaidīšanas laiks būtu harmoniskāks, ārsti iesaka topošajām māmiņām nesēdēt pie TV un nemitīgi neēst „par diviem”, bet gan darboties un doties vingrot.

Grūtniecība ir sevis saudzēšanas laiks, bet ne slinkošanas laiks. Tāpat uzskata arī grūtnieču vingrošanas vadītāja, kura iesaka visām topošajām māmiņām pēc 12.grūtniecības nedēļas apmeklēt grūtnieču vingrošanas nodarbības. Kāpēc?

Jo:
- Grūtniecības laikā papildu slodzi piedzīvo mugurkauls, tāpēc vingrošana, stiprinot vēdera presi un iegurņa muskuļus, palīdzēs stiprināt un saudzēt arī mugurkaulu.
- Grūtnieču vingrošanas laikā topošās māmiņas iemācās pareizi elpot, kas savukārt atvieglos dzemdību sāpes un piegādās mazulim vairāk skābekli.
- Vingrinājumi palīdz stājas korekcijā.
- Grūtnieču vingrošana palīdz stiprināt izturību.

Arī mājās pēc šādas nodarbības apmeklēšanas māmiņas var vingrot, tikai tad jāievēro, ka visi vingrojumi jāveic piesardzīgāk un lēnāk, jo blakus nav speciālista, kas var pieskatīt un kontrolēt. Tomēr pirmo nodarbību noteikti vajadzētu veikt kopā ar speciālistu!

Atgādinām, ka Medicīnas centrs Liepājas Olimpiskajā centrā jau aktīvi strādā no septembra un liepājniekiem piedāvā konsultācijas, manipulācijas un nodarbības pie augstas kvalifikācijas speciālistiem

Medicīnas centrā konsultācijas sniedz fizioterapeits Kaspars Čaunāns (m.t 26548973), rehabilitologs Līga Priedena (m.t. 29427569), fizikālās medicīnas ārsts Ingrīda Jankovica (m.t. 26032839), traumatologs Agris Mertens (m.t. 26496834).

Veselības vingrošana, kas domātā gan sievietēm, gan meitenēm vada Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Solveiga Rozentāle (m.t. 29742832).

Rotaļu/ārstnieciskās vingrošana, 3-6 g.v. bērniem vada sporta skolotāja, Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Sigita Vaidere (28626296).

Ārstniecisko vingrošanu ar Pilates elementiem, kā arī līdzsvara treniņus uz AIREX virsmas vada Liepājas Reģionālās slimnīcas fizioterapeite Līga Sprūde (m.t. 29776402).

Medicīnas centrā pieejami arī masāžas pakalpojumi - masiere Inga Viteka, (m.t. 22156305).


Savlaicīgi veikta medicīniskā diagnostika un pareiza rehabilitācija var būtiski uzlabot ikviena cilvēka veselības stāvokli un pat novērst nepieciešamību pēc nopietnākām medicīniskām manipulācijām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV