Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijā zaļā mode ir modē

Guntra Lipska, 11.01.2010. 09:30

Veicinot zaļās domāšanas un dzīvesveida attīstību Latvijā, aizvadītā gada novembrī tika izsludināts nu jau par tradīciju kļuvušais konkurss jauniem, talantīgiem modes māksliniekiem un stilistiem „FIP jaunais griezums: otrreizējas izmantošanas mode”, kuram pieteicās vairāk nekā 30 radošu prātu.
Latvijā zaļā mode ir modē

„FIP jaunais griezums” nav tikai kārtējais konkurss, - tas ir stāsts par zaļā dzīvesveida popularizēšanu, kā arī par Latvijas modes dizaina "izcelšanu saulītē". Konkursa pamatideja apvieno pozitīvas dzīves uztveres fenomenu un tā ienākšanu ikdienas modē.

Konkursa iesūtīto pieteikumu un radīto mākslas darbu izvērtēšanai tika piesaistīta profesionāla, savā jomā atzīta žūrijas komisija ar tās priekšsēdētāju, pazīstamo modes dizaineri Ingrīdu Drāznieci priekšgalā. Žūrijas komisijā darbojas arī multimākslinieks Bruno Birmanis, ekokosmētikas uzņēmuma „Madara Cosmetics” līdzveidotāja un līdzīpašniece Lotte Tisenkopfa, modes māksliniece un FIP īsfilmu konkursa laureāte Keta Gūtmane, fotogrāfs Jānis Deinats, „ReUse RePublic” idejas autore no Igaunijas Mari Martin, kā arī idejas iniciatore Latvijā, tirdzniecības centra „Domina Shopping” pārstāve Guntra Lipska.

Pēc nopietnām diskusijām konkursa finālam žūrija nolēma izvirzīt septiņus no trīsdesmit diviem modes māksliniekiem. Finālā radošo talantu rādīs Ineta Urtāne, Ignats Vaitis, Līva Ķauķe-Saule, Liene Dejus, Iveta Vilne, Līga Banga un Zane Poriete.

„FIP jaunā griezuma” būtība ir pazīstamu apģērbu komerczīmolu bojātās un nerealizētās produkcijas pārveidošana un sakombinēšana, veidojot jaunākajām modes tendencēm atbilstošu, ikdienā nēsājamu, inovatīvu un videi draudzīgu apģērbu kolekciju.

Konkurss piedāvā iespēju jau zināmiem modes māksliniekiem apliecināt savu talantu, savukārt jaunajiem tas pavērs jaunas un nebijušas iespējas, - kādam no viņiem tiks piešķirta naudas prēmija, bet kādam būs iespēja tikt „izceltam slavas saulītē”. Žūrija arī lems par īpašas naudas prēmijas 1000 eiro apmērā piešķiršanu.

Jau pavisam drīz tirdzniecības centrā „Domina Shopping” varēsim aplūkot pirmos darbus. Savukārt pēc „FIP jaunā griezuma” izveidoto pavasara kolekciju demonstrēšanas īpašā modes skatē, sākot no aprīļa, tās būs pieejamas un nopērkamas „Domina Shopping” par pievilcīgām cenām, tādējādi ikviens varēs ieguldīt savu artavu zaļās idejas, Latvijas dizaina, preču un dabas atbalstīšanā. Kā saka Ingrīda Drāzniece, „FIP jaunā griezuma” žūrijas priekšsēdētāja, tad „Latvijā zaļā mode ir modē” un tā noteikti būs arī turpmāk!


Vairāk informācijas meklē: www.fip.com.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV