Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Ballantine’s Finest" savā 100 gadu jubilejā iegūst Gada labākā viskija titulu

Kristīne Circene, 29.01.2010. 13:53 | komentāri (1)

Viskija eksperts Džims Mjurejs savā Viskija Bībelē jau otro gadu pēc kārtas piešķir Gada labākā viskija titulu Ballantine’s Finest viskijam.
"Ballantine’s Finest" savā 100 gadu jubilejā iegūst Gada labākā viskija titulu

Ballantine’s Finest, viens no pasaules labākajiem skotu viskijiem, jau otro gadu pēc kārtas saņem augstāko novērtējumu pasaulslavenā viskija pazinēja Džima Mjureja 2010. gada Viskija Bībelē (Whisky Bible). Tas uzskatāms par nozīmīgu sasniegumu, īpaši gadā, kad šis Ballantine’s klāsta slavenākais produkts atzīmē savu 100. gadadienu.

Ballantine’s Finest Mjurejs ir piešķīris 96 punktu vērtējumu 100 punktu skalā, tādējādi viskijs ir ieguvis gada labākā standarta jauktā skotu viskija titulu jau otro gadu pēc kārtas.

Džims Mjurejs, kas tiek dēvēts par erudītāko viskija pazinēju, gadagrāmatu aizpilda, degustējot katru viskiju atsevišķi un piešķirot vērtējumu 100 punktu skalā. Kopējais vērtējums atspoguļo četrus galvenos kritērijus - smaržu, garšu, pilnību un sabalansētību. Pēc stingrā izvērtēšanas procesa Džims tikai dažiem viskijiem piešķir titulus par to izcilo kvalitāti.

"Ballantine’s Finest ir viens no labākajiem viskijiem pasaulē, kas sniedz patiesu baudījumu, pateicoties savai garšas nianšu daudzveidībai. Tādēļ tas patiesi ir īsta skotu viskija iemiesojums," stāsta Mjurejs. Runājot par Ballantine’s Finest, viņš aicina Viskija Bībeles lasītājus "nogaršot malku un piedzīvot savu arodu lieliski pārzinoša viskija darītāja darbu tā vislabākajā izpausmē". Viņš raksturo šo šķirni kā "graudu, maiga iesala un viegla kūpinājuma aromāta rotaļīgu saspēli un kontrastu".

Džims Mjurejs ir vairāku slavenu viskija rokasgrāmatu autors, pieredzējis pasaules viskija šķirņu pazinējs un atzīta autoritāte šajā jomā. Viņa Viskija Bībele ir pārdota vairāk nekā 145 000 eksemplāros visā pasaulē, un pēdējā izdevumā ir sniegti degustāciju komentāri par 3 850 viskiju šķirnēm.

Ballantine's skotu viskija izcelsme meklējama 1800. gadā, kad parasts lauksaimnieka dēls Džordžs Ballantains (George Ballantine) izveidoja pārtikas veikalu Edinburgā. Viņš sāka piegādāt īpaši piemeklētas viskija šķirnes smalko aprindu klientiem. Biznesam attīstoties, George Ballantine & Sons sāka eksportēt savu viskiju pasaules tirgum. Šis zīmols kļuva par sinonīmu augstas kvalitātes viskija šķirnēm ar vienmērīgu garšas buķeti.

1910. gadā Ballantine’s mainīja skotu viskija vēsturi, atsakoties no tradicionālās apaļās pudeles un uzsākot Ballantine’s Finest ražošanu ikoniskajā kvadrātveida pudelē. Jaunais izskats, kas izturēja laika pārbaudījumu, izraisīja būtisku šīs šķirnes eksporta pieaugumu, kas turpinās vēl līdz šai dienai. Pašlaik Ballantine’s Finest ir vadošā skotu viskija šķirne pasaulē, ieņemot pirmo vietu 12 valstīs. Tas ne tikai liecina par lielu daudzumu lojālu klientu, bet arī veicina produkta pievilcību to valstu tirgos, kur tas nesen ienācis.

Par Chivas Brothers

Chivas Brothers ir skotu viskija un augstākās klases džina ražotājs un Pernod Ricard struktūrvienība, kas ir viens no pasaulē vadošajiem vīna un spirtoto dzērienu ražotājiem. Chivas Brothers ir pasaulē vadošais premium klases skotu viskija un džina ražotājs, un tā ražojumu klāstā ietilpst tādi dzērieni kā Chivas Regal, Ballantine’s, Beefeater Gin, The Glenlivet, Royal Salute, Aberlour, Longmorn, Scapa, 100 Pipers, Clan Campbell, Something Special un Passport.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV