Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Restorāns „Bergs” vienīgais no Baltijas iekļūst Eiropas TOP 50

Zanda Krastiņa, 03.02.2010. 16:15

Portāla „The European 50 best restaurants" topā restorāns Bergs nominēts par 47. labāko restorānu Eiropā. Starptautiski atzītā, augstas kvalitātes zīmola 100 restorānu sarakstā pārstāvot 23 valstis, Bergs bija vienīgais no Latvijas.
Restorāns „Bergs” vienīgais no Baltijas iekļūst Eiropas TOP 50

Par labāko restorānu Eiropā atzīts Spānijas restorāns „El Bulli”, otrajā un trešajā vietā Lielbritānijas restorāni „Le Gavroche” un „Maze”. Savukārt Lietuvas restorāns paliekot ārpus TOP 50, ieguvis 63. Vietu, bet Igaunijas restorāni „Restoran O” un „Gloria” attiecīgi 73. Un 87. Vietu.

Restorāns Bergs TOP 100 sarakstā vēl 2009. Gada rudenī atradās top septiņdesmitniekā, bet gada pēdējo mēnešu laikā uzrādīja strauju kāpumu, decembrī sasniedzot 64. Vietu.

„Jau iekļaušanu Top 100 sarakstā vērtējām kā augstāko vērtējumu, ko klienti mums var dot. Biju patiesi pārsteigta, gan par mūsu novērtējumu, gan to, ka ne tikai vietējie restorāna Bergs apmeklētāji, bet arī ārzemju viesi apmeklējot restorānu atsaucas uz Eiropas TOP 100 restorānu sarakstu, un Latvijas apmeklējuma laikā, izvēloties restorānu, vadījušies pēc saraksta. Esot starp labākajiem Eiropas TOP 50 ir skaidrs, ka mūsu izvēlētie kvalitātes kritēriji attaisno mūsu un klientu vēlmes, nostādot Bergs starp atzītākajiem un prestižākajiem Eiropas restorāniem. Jāatzīst, ka šobrīd, lai baudītu maltīti mūsu restorānā jau iepriekš jārezervē vietas,”  tā viesnīcas Hotel Bergs  direktore Iveta Sprūdža, turpinot „2009. Gads restorāna un viesnīcas novērtējuma ziņā mums bijis ļoti veiksmīgs. Pasaulē prestižajā nelielo luksusa viesnīcu tīkla "Small Luxury Hotels of the World" nominācijā Luxury Boutique Hotel viesnīca Bergs iekļuva finālā”.

Eiropas restorānu portāls "The European 50 best restaurants" savā mājas lapā www.theeuropean50best.com apkopo reālu pieredzi un atsauksmes no tūkstošiem klientu gada garumā par vietām, kur ieturēt maltīti. Portāla veidotāji paši pēc restorāna apmeklējuma pieņem lēmumu par tā iekļaušanu topā. Restorāna atbilstība TOP 100 tiek vērtēta pēc ēdienu sastāvdaļu kvalitātes, prasmes to pagatavot un kombinēt garšas buķeti, radošuma, atbilstības kulinārijas standartiem, noformēšanas un apkalpošanas.

Top 100 restorānu sarakstā iekļauti tādi pasaulē prestiži restorāni, kas komentārus neprasa – Nobu Londonā, L'Atelier de Joel Robuchon Parīzē un Mathias Dahlgren Stoholmā. Šogad TOP 100 sarakstā iekļauti vēl 20 Eiropas restorāni, tostarp Igaunijas restorāns „Korsaar”.

2009.gadā Hotel Bergs ir izvirzīta vairākām nominācijām: par Vadošo viesnīcu Latvijā 2009, Luksuss viesnīcas balvai 2009 un britu izdevumam Conde Nast Johansens 2009 apbalvojumam "Izcilākā viesnīca dizaina un inovāciju jomā". Hotel Bergs ir saņēmusi britu izdevuma Business Destinations apbalvojumu par "Labāko Austrumeiropas nelielo viesnīcu biznesa ceļotājiem".


Informācija par Hotel Bergs

Viesnīca "Hotel Bergs" ir daļa no eklektisma stilā būvēta ēku kompleksa Berga Bazāra un darbojas kopš 2003. gada jūlija sākuma. 2008. gada maijā viesnīca "Hotel Bergs" kļuva par pirmo viesnīcu Rīgā, kas uzņemta pasaulē prestižajā nelielo luksusa viesnīcu tīklā "Small Luxury Hotels of the World" (SLH). Viesnīca piedāvā 38 komfortablus apartamentus, kas paredzēti īsākam un ilgākam uzturēšanās laikam. Viesnīcas klientiem ir pieejamas eleganti iekārtotas un ar modernām iekārtām aprīkotas konferenču un sanāksmju telpas. Un vienā no labākajiem Rīgas restorāniem "Bergs" klienti var ieturēt brokastis, pusdienas un vakariņas, uzticoties šefpavara piedāvātajai Gourmet (gardēža) 5 ēdienu maltītei un Someljēra (vīnziņa) ieteikumiem par izmeklētiem vīniem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV