Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izsludināts konkurss Latvijas modes māksliniekiem

Helēna Gaile, 04.02.2010. 12:58

Latvijas Modes fonds (LMF) sadarbībā ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā izsludina konkursu Latvijas modes māksliniekiem par apmaksātu iespēju piedalīties Sanktpēterburgas modes nedēļā „Defilē pie Ņevas“ („Дефиле на Неве“), kas norisināsies no 2010. gada 5. līdz 11. aprīlim.
Izsludināts konkurss Latvijas modes māksliniekiem

2010. gada pavasara modes nedēļā „Defilē pie Ņevas“ tiek dota iespēja piedalīties diviem modes māksliniekiem konkursa kārtībā.

Latvijas modes mākslinieku pieteikumi dalībai konkursā tiek pieņemti no 2010.gada 1. februāra līdz 19. februārim, pamatojoties uz konkursa nolikumu.
 
Konkursā var piedalīties ikviens Latvijas modes mākslinieks ar vismaz piecu gadu pieredzi modes nozarē, kurš līdz 2010. gada 15. martam ir gatavs piedāvāt oriģinālu tērpu kolekciju.

Sanktpēterburgas pret-a-porter modes nedēļa „Defilē pie Ņevas“ („Дефиле на Неве“) notiek divas reizes gadā un 2010.gada pavasarī notiks jau 21. reizi. Pēdējo gadu laikā modes nedēļā „Defilē pie Ņevas“ ar Latvijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā atbalstu jau piedalījušies tādi pazīstami Latvijas modes mākslinieki kā Mare&Rol‘s, Baiba Ripa, Līga Banga, Dāvids, Indra Miklāva un Artis Štamgūts, Katja Šehurina, gūstot atzinību un atpazīstamību. 

Visus konkursam pieteiktos darbus izvērtēs modes profesionāļu žūrija, kurā ietilpst modes žurnāliste Una Meistere, žurnāla „Pastaiga“ galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere, L'Offciel Latvia galvenā redaktore Jjeļena Vlasova, modes māksliniece Ingrīda Drāzniece u.c. Konkursam noslēdzoties, žūrija izvēlēsies divas labākās kolekcijas, kuru autoriem tiks dota iespēja piedalīties 21. pret-a-porter modes nedēļā „Defilē pie Ņevas“ kā Latvijas pārstāvjiem. Konkursa rīkotāji segs dalībnieku ceļa izdevumus, naktsmītni Sanktpēterburgā un modes nedēļas dalības maksu.

Latvijas Modes Fonds ir bezpeļņas organizācija, kas izveidota 2008. gada oktobrī, lai veicinātu modes nozares attīstību Latvijā, atbalstītu nozīmīgas iniciatīvas modes jomā, palīdzētu veidot attiecības starp modes māksliniekiem un ražotājiem, kā arī popularizētu Latvijas modes māksliniekus Latvijā un ārzemēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV