Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina uz Valentīndienas radošo darbnīcu

Nataļja Sujunšalijeva, 09.02.2010. 17:37

Svētdien, 14.februārī, kad pasaulē tiek atzīmēta Svētā Valentīna jeb visu mīlētāju diena, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) no plkst. 12:00 līdz 16:00 norisināsies īpašas radošās darbnīcas, veltītas dienas tematikai, – Vilhelma Ķuzes šokolādes darbnīca, rotu veidošanas un filcēšanas darbnīcas.
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina uz Valentīndienas radošo darbnīcu

Viduslaiku Eiropā, it sevišķi Anglijā un Francijā, Valentīns bija viens no populārākajiem svētajiem. Mūsdienās viņu dēvē par visu mīlētāju aizbildni jeb patronu. Katrā zemē šiem svētkiem ir savas tradīcijas un dienas simboli, kad mīlētāji, saderinātie, laulātie un draugi dāvina viens otram ziedus, saldumus un citus niekus. Piemēram, itālieši uzskata par savu pienākumu dāvināt šajā dienā savām iemīļotajām saldumus. Tāpēc šo dienu Itālijā dēvē par Saldo dienu. Tie ir romantiskākie svētki, kad visā pasaulē sirdis atveras viena otrai pretī. Arī Latvijā Svētā Valentīna diena ir īpaša.

Četrās saldās stundās saldumu impērijas pamatlicēja Vilhelma Ķuzes šokolādes darbnīcā, kuras vieta uz laiku pārcelta uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, kopā ar kafejnīcas meistariem aicinām visus interesentus veidot oriģinālas dāvanas saviem mīļajiem – gardas šokolādes. Savukārt tekstilmākslinieku vadībā norisināsies rotu veidošanas un filcēšanas darbnīcas, kad no dažādām pērlītēm un nevērptas vilnas darināsim skaistus aksesuārus un rotas – piespraudes, gredzenus, kaklarotas, kas noteikti iepriecinās katra dāvanas saņēmēja sirdi. Kafejnīca Domini Canes rūpēsies par kafiju, aperitīviem un atspirdzinošiem dzērieniem. Lai ar mums ir Vilhelma Ķuzes veiksmes formula – iekarot un paturēt!

Dalības maksa katrā darbnīcā 2,00 Ls.

Šajā dienā muzeja apmeklējums divām personām uz pusi lētāks!

www.lnmm.lv
www.dlmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV