Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pētījums: Valentīndienā 55 % eiropiešu mīļotā sirdi iekaro ar svētku vakariņām

Zane Bojāre, 10.02.2010. 15:04

55 % eiropiešu ir izmantojuši savas iemaņas ēdiena gatavošanā, lai atstātu iespaidu uz savu jauno simpātiju, savukārt 27 % aptaujāto atzinuši, ka svētku vakariņas ir bijis labs iegansts, lai ”savestu kopā” potenciālos pārīšus – liecina Electrolux veiktais pētījums par Eiropas iedzīvotāju ēdienu gatavošanas paradumiem Valentīndienā.
Pētījums: Valentīndienā 55 % eiropiešu mīļotā sirdi iekaro ar svētku vakariņām

Sena paruna vēsta, ka „ceļš uz kāda sirdi iet caur vēderu”, taču svētku vakariņas vai izklaides pasākums mājās var radīt arī stresa situācijas. Tā, piemēram, 40 % aptaujāto eiropiešu atzinuši, ka gatavojot svētku maltīti ir kļūdījušies ēdiena receptes izpildē un sabojājuši ēdienu tik lielā mērā, ka to nav bijis iespējams pasniegt. Savukārt, 31 % Eiropas iedzīvotāju iepriekšējā naktī pirms svētku vakariņām vai viesu pieņemšanas moka bezmiegs.

Cilvēkiem, kuri tiecas uzlabot savas ēdiena pagatavošanas prasmes un nevēlas piedzīvot stresa situācijas virtuvē, lieti noderēs Electrolux Inspiro krāsns, kura automātiski nosaka optimālo ēdiena vai pārtikas produktu gatavošanas temperatūru un veidu (cepšana, grillēšana, konvekcija). Inspiro krāsns temperatūras regulācijas sistēma darbojas līdzīgi kā fotokamera, kas pirms attēla uzņemšanas automātiski nosaka attēla asumu un ekspozīcijas laiku atkarībā no tā, kas tiek fotogrāfēts. Līdzīgi Inspiro automātiski aprēķina katra ēdiena gatavošanas temperatūru, laiku un režīmu. Tā kā krāsns darbojas pilnīgi automātiski, iespējas kaut ko sabojāt samazinās līdz minimuma.

”Mūsu veiktais pētījums liecina, ka vairāk nekā 60% eiropiešu patīk gatavot, toties mājas tīrīšanas darbiem gan neatliek laika un 48 % aptaujāto priecātos, ja mājas darbus kāds paveiktu viņu vietā. Varbūt šogad tā vietā, lai pirktu konfekšu kastes, ziedus un mīkstās rotaļlietas, pārsteidz savu mīļoto cilvēku ar noslaucītiem putekļiem un iztīrītu pieputējušo paklāju,” ierosina Electrolux Latvia direktors Eduards Reneslācis.

Electrolux pētījums par iedzīvotāju ēdienu gatavošanas paradumiem (Kitchen Theatre Study) tika veikts sadarbībā ar neatkarīgu pētījumu uzņēmumu Bonamy & Finch. Pētījuma ietvaros par līdzšinējām Valentīndienas tradīcijām tika aptaujāti 11,000 respondenti vienpadsmit Eiropas valstīs. Intervijas tika veiktas Austrijā, Beļģijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Holandē, Polijā, Krievijā, Spānijā, Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē.

Idejas Valentīndienas pasākumam var smelties Dinner Explorer interneta vietne www.dinnerexplorer.com/lv, kas ir izveidota kā interaktīvs pasākumu kalendārs, kur atrodamas oriģinālas idejas no visas pasaules tematisku ballīšu organizēšanai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV