Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Oasis modes tendences - PAVASARIS/VASARA 2010

Aija Baumane, 22.02.2010. 09:44

Oasis siltāko gada sezonu iesāk ar spilgtākām modes tendencēm, piedāvājot aktuālākās sezonas vēsmas baudīt jau tagad. Kopumā sezona pārsteidz ar stilu dažādību, kas dod iespēju katram atrast sevi bezgalīgajā modes esencē. Parīzes romantika, 80-to gadu brīvība, Amerikas country un mūsdienu grafiskais dizains – ir pamattēmas, ko redzēsim. Arī aizgājušās sezonas asais rock stils piedzīvo jaunu attīstības posmu un nebūt nezūd no modes aprindām. Ļoti spēcīga ietekme Pavasara/vasaras sezonā būs jūrnieku tēmas motīviem. Visas šīs vēsmas neatkārtojamā Oasis interpretācijā iegūst savu īpašo angļu modes garšu, pārsteidz ar formu, krāsu, rakstu un kombināciju iespējām. Arī aksesuāri kā svarīga koptēla sastāvdaļa saglabā svarīgu lomu Oasis kolekcijā – tās ir izteiktas modes lietas, kas lieliski papildina apģērbus, izceļot sezonas stila īpatnības.
Oasis modes tendences - PAVASARIS/VASARA 2010

Kā ierasts, Oasis piedāvās gan lietišķu – suit apģērbu līniju ofisam un oficiāliem pasākumiem, gan brīvā casual stila apģērbus brīvajiem brīžiem. Arī izejamo apģērbu klāsts ļaus piemeklēt atbilstošu tērpu īpašai dienai.

Suit līnija šosezon balstās uz ziedu motīviem. Pasaules modes ietekmē ziedu formas kļūst grafiskākas, abstraktākas, iegūst dekoratīvu raksturu, veidojot savdabīgus ornamentus. Kā spēcīga tendence – krāsu pludinājumi, digitalizētie attēli, nākotnes tēma, kas rotā pavasara kleitas, blūzes un svārkus. Šādi spilgti apģērbi lieliski noder klasiskā kostīma atsvaidzināšanai, kā arī dod iespēju veidot “darba - pēc darba” apvienoto stila versiju. Dienas iespringtā gaisotnē krāsainie kleitas fragmenti neļaus iegrimt klasikas stereotipu purvā, savukārt, vakarā novelkot žaketi, krāsainā kleita iegūst pilnīgu citu veidolu, kļūstot par vakara modes lietu.

Siluetu raksturīgās īpatnības tomēr koncentrējas uz pasaules modes tendencēm – izteiktas zvanveida piedurknes, rišu ielaidumi, viegli audumi, vidukļa akcents, daudzviet pieguļošs siluets. Zīmuļveida svārku un smilšu pulksteņa formas kleitu triumfs turpinās, taču ne tik kliedzošos apmēros. Vēl joprojām aktualitāti saglabā cieņa pret Chanel modes nama klasiku – ko redzēsim gan žakešu formās, audumos, arī trikotāžas jaku variācijās un, protams, aksesuāros.

Kā neatņemama sezonas sastāvdaļa pavasarī mūs ieved strīpa-strīpiņa. Tā ir ļoti svarīga un rotā kolekcijas apģērbu īpatsvaru. Taču nebūt nav jābaidās, ka tā kļūs garlaicīga, jo klasiskā jūrnieku strīpojuma variācijas ir nebeidzamas. Savdabīgs skatījums uz šo tēmu veidojas mainot klasisko krāsu kombināciju, pievienojot papildus detaļas, mainot strīpojuma leņķus un faktūru. Par sezonas top kombināciju tiek izvirzīts sarkanzilās strīpainās polo-kleitas duets ar ieturēti zilo pagarināto žaketi, kas lieliski sader ar seksapīlām sarkanām augstpapēžu kurpēm un tumši zilo Chanel faktūras tapsēto somiņu. Tēls ir moderns, urbāns, pašpārliecināts, bez šaubām, šarmants un seksapīls. Veiksmīgi kombinējot jau ierastās lietas, iegūstam pavisam jaunu skatu uz sezonu.

Casual līnija pārliecinoši liks ietērpties džinsos – iesākoties siltākam gadalaikam, tie kļūst par neatņemamu sastāvdaļu un atkarībā no kombinācijas transformējas konkrētā veidolā. Džinsi ir pamats, ar ko sākt savu pavasara modes lietu atlasi.

Kā primārā pavasara modes aktualitāte – piezemētie pasteļtoņi, bēši pelēkā krāsu palete, ļoti viegla, gaisīga noskaņa. Šeit svarīgs noteikums ir apģērba gabalu slāņojumu veidošana, dabīgu audumu izvēle – kokvilnas un adījumu kombinācijas, kuru papildina “panēsātie” džinsi.

Kā otra, spēcīgākā casual līnijas tendence ir Amerikas country jeb lauku stila iezīme. Pamatā klasiskā Amerikas kovboja rūtainā krekla faktūra, kas tiek transformēta visdažādākajās variācijās – tunikās, kleitās, protams, saglabājos arī klasisko krekla variantu. Šis stils nav iedomājams bez džinsiem, kas ir gan ierastie garie, gan platāki capri, arī mini šortu un svārku versijas karstākām dienām. Absolūtam stilam tiek piedāvātas arī dažādas džinsu kombinezonu versijas, kas liek pilnībā iejusties laika gaisotnē. Svarīgi neaizmirst par klasisko džinsu vai rūtainā krekla un t-krekla kombināciju. Teksta vai attēla apdrukas t-krekls, kas veido virsējā krekla apakšslāni visprecīzāk izteiks vēlamo stilu. Krekliem būtiskas ir uzšūtas kabatas, pogas, veclaicīgs vintage piegriezums. Papildus esenci piešķirs atbilstoša šalle vai lakats. Arī ādas klātbūtne šeit nebūs lieka.

Kopumā kolekcija ir ļoti svaiga, daudzpusīga un atraktīva,ar savu īpašo auru. Sezonas gaitā arvien attīstoties un papildinoties tā sniegs maksimālas izvēles iespējas.
   
MOS veikalu tīkls apvieno 7 dažādus - atraktīvus, kaislīgus, mūsdienīgus un pašpārliecinātus zīmolus – OASIS, KAREN MILLEN, MANGO, ESPRIT, PROMOD, JENNYFER un PARFOIS - kopā 21 veikalus Rīgā, Viļņā, Kauņā un Tallinā. Tie ir zīmoli, kas uzrunā dažādas paaudzes, dažādu dzīves stilu un interešu cilvēkus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV