Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ratiņmammas aicina uz ratiņvingrošanas nodarbībām

Rūta Baškevica, 24.02.2010. 09:33

Bērniņa ienākšana ģimenē ir brīnums, kam līdzīga nav neviena, tas ir skaists un priekpilns laiks. Taču šo jauno mammas dzīvi būtiski ietekmē klāt nākušie pienākumi, satraukumi, laika trūkums, kā arī emocionālās un fiziskās pārmaiņas. Lai mammas šajā laikā neaizmirstu par sevi, savām vēlmēm un vajadzībām, Ratiņmammas ir izveidojušas īpašu vingrošanas nodarbību māmiņām kopā ar saviem mazuļiem ratiņos, lai palīdzētu jaunajām māmiņām izskatīties un justies brīnišķīgi.

Ratiņmammu nodarbības laikā mazulis atrodas ratiņos, tas nozīmē, ka mammām ir iespēja sportot ar lielāku intensitāti, sasniedzot labākus rezultātus. 60 minūšu nodarbībā ietverta iesildīšanās, kardiotreniņš, spēka vingrinājumi un stiepšanās. Nodarbībā bērna ratiņi tiek izmantoti kā trenažieris dažādu vingrinājumu izpildīšanai. Lai lielākajiem bērniem, kas nodarbības laikā neguļ, bet ar interesi raugās apkārt, nekļūtu garlaicīgi, mammas mācīs jaunas dziesmiņas un skaitāmpantus.

Ratiņvingrošanas nodarbības māmiņām ar mazuļiem ir ļoti populāras daudzviet pasaulē, un ir lieliska alternatīva sporta kluba apmeklējumam, tā kā šajā gadījumā atkrīt rūpes un papildus izmaksas par bērniņa atstāšanu kāda uzraudzībā, jo mazulis visu nodarbības laiku ir kopā ar mammu. Tādējādi jau no mazotnes bērnam tiek ierādīts, ka sports ir ļoti svarīga dzīves sastāvdaļa, un, galvenais, tas var būt jautri un aizraujoši. Ratiņmammu nodarbības ne tikai palīdzēs iegūt kāroto fizisko formu, bet arī sniegs iespēju pavadīt kvalitatīvi laiku kopā ar savu mazuli, uzlabot pašsajūtu un pārliecību par sevi.  "Šī būs vieta, kur varēs satikt citas mammas, iegūt jaunas domubiedrenes, gūt emocionālu un praktisku atbalstu ikdienas rūpēm par mazuli," stāsta Ratiņmammu dibinātāja un nodarbību vadītāja Vija Tračuma. "Bez tam pētījumi pierāda ka sievietēm, kas laidušas pasaulē bērniņu ir lieliskas izredzes iegūt labāku fizisko formu, nekā pirms bērniņa dzimšanas. Šādu priekšrocību ir grēks neizmantot," smaida Ratiņmammu idejas iniciatore un līdzdibinātāja Rūta Baškevica.
 
Ratiņmammu pirmā nodarbība notiks 2. martā plkst. 15 tirdzniecības centrā "Domina Shopping". Pulcēšanās 15 minūtes pirms nodarbības sākuma 2. stāvā pretim Swedbank. Turpmāk nodarbības notiks divas reizes nedēļā - otrdienās plkst. 15 un trešdienās plkst. 11.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV