Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasniegtas Latvijas Stila un Modes balvas 2009

Helija Tetere, 02.03.2010. 22:39

Sakrītot ar pirmā pavasara mēneša iestāšanos, pirmdien, 1. martā, svinīgā ceremonijā, tika noskaidroti Latvijas stilīgākie un modīgākie sabiedrības redzamākie pārstāvji. Proti, izskanējis ikgadējais Baltijas Modes federācijas rīkotais pasākums „Latvijas Stila un Modes balva 2009.“, kurš šogad risinājās jau piekto reizi. Stila un Modes balvu pasniegšana notika plašajā modes un izklaides centrā „Riga Plaza“, balvām izvirzot kopumā 14 nominācijas.
Pasniegtas Latvijas Stila un Modes balvas 2009

Galerijas:

„Stils ir visiem!“ smaidīgi paziņo vakara vadītāji - aktrise Agnese Zeltiņa tandēmā ar Valdi Melderi. Un atliek piekrist – stils vienmēr būs soli priekšā modei, jo mode būtībā ir tas pats stils, tiesa - limitētā laika posmā. Stilu rada cilvēki, apvienojot ārējo tēlu un dzīves paradumus, un likumsakarīgi -  spilgātkie stila pārstāvji nosaka modi.

Par gada stilīgāko aktrisi atzītā Rēzija Kalniņa pasākumā teica: „Es esmu aktrise, kurai nav stila! Katra loma uzliek citu stilu!“ Iespējams, viņas teiktais skaidrojams ar pieradumu, ka šāda tipa balvas biežāk pasniedz tiem, kas izceļas ar neordināru, pārdomātu vizuālo tēlu, tomēr stils ir ne tikai apģērbs, ko cilvēks nēsā, stils ir dzīvessveids kopumā. Šo domu lieliski papildina otreizēji par stilīgāko dziesmu izpildītāju atzītais Intars Busulis, kurš, saņemot balvu, paziņoja: „Drēbēs nav spēks, spēks ir brīvībā!“.

Balvu pasniegšanu atdzīvināja grupa „Triānas parks“ un DJ Ella – attiecīgi stilīgākie nominācijās – stilīgākā grupa un stilīgākā dziesmu izpildītāja. Tiesa, pārējie nominanti minētājās nominācijās, piemēram, Aisha, Amber, grupa „Cosmos“ un „Prāta vētra“ Stila un Modes balvu ieguvuši iepriekšējos gados, tādēļ 2009. gada uzvarētāju paziņošana nepārsteidza.

Veselas divas balvas savā īpašumā šogad ieguva žurnāla „Pastaiga“ redakcija, proti, nominācijās – stilīgākais modes vāks un labākās stila lapas. Balvu saņemot „Pastaigas“ stiliste Anita Altmane atzīst, ka produktīvā gala rezultāta pamatā bijis aizraujošs, tomēr laikietilpīgs darbs - apbalvoto stila lapu fotosesija aizņēmusi 16 stundas, mainot dekorācijas teju ik pēc kadra.

Modes kategorijā triumfēja modes māksliniece Katja Shehurina, kas jau labu laiku veiksmīgi sevi pierādījusi Latvijas modes pasaulē. Katja Shehurina veidojusi īpašu tērpu kolekciju veikalu tīklam „Stockmann“, un viņas dizainētos apģērbus var iegādāties arī Krievijā, Kuveitā un Dubaijā.

Pasākuma ierakstu varēs vērot telekompānijā LNT – 8. martā.

“Latvijas Stila un Modes balvas 2009” ieguvēji:

Stilīgākā aktrise –
Rēzija Kalniņa

Stilīgākais aktieris –
Rihards Lepers

Stilīgākā dziesmu izpildītāja –
DJ Ella

Stilīgākais dziesmu izpildītājs –
Intars Busulis

Stilīgākā mūzikas grupa –
„Triānas parks“

Stilīgākā TV vadītāja –
Gundega Skudriņa

Stilīgākais TV vadītājs -
Māris Grigalis

Gada stilīgākais modes žurnāla vāks –
„Pastaiga“

Gada labākās stila lapas –
„Pastaiga“

Gada labākā modele –
Anastasija Kondratjeva („Vocatio“)

Gada labākais modelis –
Mikuss Lasmanis („Vocatio“)

Gada stilīgākais modes veikals –
„Paviljons“

Gada debija modes jomā –
Alise Indriksone

Gada spilgtākais mākslinieks modē –
Katya Shehurina

Foto: Ronalds Brants

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV