Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Notikušas pirmās Ratiņmammu organizētās vingrošanas nodarbības

Rūta Baškevica, 08.03.2010. 11:30

Aizvadītajā nedēļā tirdzniecības centrā Domina Shopping Ratiņmammas organizēja  pirmās ratiņvingrošanas nodarbības māmiņām kopā ar saviem mazuļiem ratiņos. Kaut arī Ratiņmammu dibinātājas Rūta Baškevica un Vija Tračuma sākotnēji bija mazliet nobažījušās par mammu atsaucību un vēlmi vingrot tik publiskā vietā, satraukums izrādījās velts, jo nodarbības bija kuplā skaitā apmeklētas.
Notikušas pirmās Ratiņmammu organizētās vingrošanas nodarbības

Ratiņmammas tika izveidotas kā alternatīva sporta kluba apmeklējumam, tā kā šajā gadījumā atkrīt rūpes un papildus izmaksas par bērniņa atstāšanu kāda uzraudzībā, jo mazulis visu nodarbības laiku ir kopā ar mammu. Nodarbības laikā mazulis atrodas ratiņos, tas nozīmē, ka mammām ir iespēja sportot ar lielāku intensitāti, sasniedzot labākus rezultātus. 60 minūšu nodarbībā ietverta iesildīšanās, kardiotreniņš, spēka vingrinājumi un stiepšanās. Nodarbībā bērna ratiņi tiek izmantoti kā trenažieris dažādu vingrinājumu izpildīšanai. Lai lielākajiem bērniem, kas nodarbības laikā neguļ, bet ar interesi raugās apkārt, nekļūtu garlaicīgi, mammas māca jaunas dziesmiņas un skaitāmpantus. Bez tam bērnam jau no mazotnes tiek ierādīts, ka sports ir ļoti svarīga dzīves sastāvdaļa, un, galvenais, tas var būt jautri un aizraujoši.

Nodarbības beigās daudzi mazuļi jau iemiguši. Tiem, kas ar interesi visā noraugās, mammas ietupušās ceļos un atbalstījušās pret sienu, sārtiem, veselīgiem vaigiem nodziet "Kaķīts mans, kaķīts mans", vingrojums godam izturēts un mazulis arī priecīgs. Pēc kārtīgas nodarbības seko pamatīga izstaipīšanās. Jautājot mammām, vai nav traucējusi apkārtējo cilvēku uzmanība, mammas atzīst, ka bijušas tik ļoti aizņemtas ar vingrošanu, ka apkārt notiekošo nemaz nav manījušas. Mazā Roberta māmiņa Santa nodarbības beigās atklāj, ka sākotnēji iedomājusies, ka šī būs vairāk kā pastaigāšanās ar ratiem un tādu fizisko treniņu nemaz nav cerējusi saņemt, taču redzams, ka Santa ir gandarīta par aizvadīto nodarbību.
 
Ratiņmammu nākamā nodarbība notiks 9. martā plkst. 15 tirdzniecības centrā "Domina Shopping". Pulcēšanās 15 minūtes pirms nodarbības sākuma 2. stāvā pretim Swedbank. Pirmais apmeklējums vienmēr bez maksas. Turpmāk nodarbības notiks divas reizes nedēļā - otrdienās plkst. 15 un trešdienās plkst. 11. Tiklīdz nokusīs sniegs un laiks kļūs patīkami pavasarīgs, Ratiņmammu nodarbības notiks ārā. Vietas un laiki tiks laicīgi izziņoti, ņemot vērā māmiņu vēlmes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV