Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas zīmols BAIBA RIPA piedalās Parīzes Modes nedēļā

Baiba Ripa, 09.03.2010. 15:38

Kamēr Latvija vēl grimst kupenās, Parīzē nupat aizvadīta modes nedēļa, kairinot ar jaunām vēsmām jau nākamajai – 2011. rada rudens/ziemas sezonai. Paralēli modes skatēm pilsētā atvērti šovrūmi un veikaliņi, kuros sevi prezentē jaunie un veiksmīgie dizaineri no visas pasaules.
Latvijas zīmols BAIBA RIPA piedalās Parīzes Modes nedēļā

Pompidū centra pakājē, netālu no Parīzes centrālās iepirkšanās ielas Rivolī jau gandrīz divas nedēļas virmo modes vēsmas no Latvijas. Šovrūmā kopā ar dizaineriem no Austrijas, Vācijas, Itālijas un Šveices savu 2011. gada rudens / ziemas kolekciju prezentē arī Latvijas modes zīmols BAIBA RIPA, aiz kura stāv divas latviešu dizaineres – Baiba Ripa un Agita Klauss.

Kopā ar Baibas un Agitas kolekciju uz Parīzi atceļojusi arī dizainera Pētera Ripas jaunākā aksesuāru  kolekcija, kas tapusi kopā ar Baibu Ripu. Vienlaikus Latvijas stendā izstādīti arī apavu dizaineres Elīnas Dobeles zīmola ZOFA jaunākie darinājumi, no kuriem īpaši jāizceļ vīriešu garie zābaki, kas ir jaunumus Elīnas radošajā veikumā.

Tikmēr trīs metro pieturas nostāk atrodas tā sauktais pop-up veikals, kurā līdz ar vairākiem franču dizaineru darinājumiem līdz pat 15. martam nopērkams arī zīmola BAIBA RIPA apģērbs. Jāatzīmē, ka veikals atrodas uz Četru vēju ielas – diez vai varētu atrast vēl poētiskāku vietu, kur Parīzē apmesties latviešu dizainam.

Atgriezusies no Parīzes, Baiba Ripa kopā ar Agitu Klauss sāks darbu pie 2011. gada vasaras apģērbu kolekcijas, kā arī gatavosies braucienam uz Vīni, kur 21. aprīlī norisināsies Ringštrāses galerijas dizaineru konkursa fināls. Vairāk nekā simt dalībnieku konkurencē izvirzīti 10 finālisti, tostarp pieci Austrijas un pieci ārzemju dizaineri, kuru skaitā ir arī zīmols BAIBA RIPA.


Par zīmolu BAIBA RIPA

Zīmols BAIBA RIPA rada divas kolekcijas gadā – pavasaris /vasara un rudens/ziema. Katru kolekciju veido  divi pamatvirzieni – Limited Edition un Prêt-A-Porter. Limited Edition ir apģērbi, kas izgatavoti ļoti ierobežotā skaitā un radīti BR raksturīgajā rokrakstā ar makromežģīnēm. Prêt-A-Porter ir kolekcija, ko veido mēteļi, kleitas, jakas, žaketes un svārki. Ikviena kolekcija tiek radīta tepat Latvijā profesionālu drēbnieku izpildījumā un pastāvīgā abu dizaineru Baibas Ripas un Agitas Klauss uzraudzībā. Pašlaik zīmols BR ir nopērkams veikalos Berlīnē, Hamburgā, Grācā (Austrija), Sanktpēterburgā un Rotterdamā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV