Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atkārtoti Liepājas muzejā būs izstādes „Zvaigžņu putekļi” autores pērļu, rakstu un ziedu pasaules meistardarbnīca

Astra Dzērve, 15.03.2010. 12:17

19. martā plkst. 15:00  pēc rokdarbnieču lūguma atkārtoti Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16,  notiks izstādes „Zvaigžņu putekļi” autores, etnomuzikoloģes un ērģelnieces Daces Nastevičas pērļu, rakstu un ziedu pasaules meistardarbnīca.
Atkārtoti Liepājas muzejā būs izstādes „Zvaigžņu putekļi” autores pērļu, rakstu un ziedu pasaules meistardarbnīca

Jau iepriekš, 4. martā,  Liepājas muzejā notika Daces Nastevičas meistardarbīca, kas piesaistīja dažādu paaudžu rokdarbnieču interesi un bija plaši apmeklēta.

Meistardarbnīcas laikā izcilā rokdarbniece iepazīstina interesentus ar savu pieredzi pērļu adīšanas tehnikā, izpratnē par ornamentu un rakstu ritmu daudzveidību. Meistardarbnīcas laikā mākslinieces vadībā var apgūt ziedu tamborēšanu, tāpēc jāņem līdzi tamboradata un tamborēšanas diegi. Dalība meistardarbnīcā maksā Ls 1.50.

Jau ziņots, ka Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē šomēnes ir uzziedējis košs tamborēto ziedu dārzs, adītajās jostās kā sīki zvaigžņu putekļi pērlītes izkārtojušās rakstos. Ziedi kā no sapņu pasaules, ne visiem šeit atradīsiet līdziniekus savos dārzos. Īpašā rokdarbu tehnikā darinātās pērļu jostas rāda bagātīgus rakstu stāstus. Visus šos smalkos darbus radījusi rokdarbniece Dace Nasteviča.

Ar rokdarbiem māksliniece aizrāvusies jau no bērnības. Dace Nasteviča atzīst, ka esot jau notamborējusi un noadījusi vairākus hektārus. Daudzas rokdarbu tehnikas apgūtas pašas spēkiem, kā māksliniece pati smej, viņai ir nācies izgudrot velosipēdu. Savu aizraušanos tekstilmākslas joma, darinot ziedus, māksliniece nodēvējusi par telstilfloristiku. Lai arī rakstu un tehniku māksliniece ir apguvusi pašmācības ceļā, viņa labprāt dalās savās zināšanās.

Dace Nasteviča dzimusi Liepājā mūziķu ģimenē. 1976.gada beigusi E.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolu, 1984.gada - Latvijas valsts konservatoriju. Šobrīd Dace Nasteviča ir ērģelniece Gudenieku un Kuldīgas baznīcās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV