Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sestdien sākas Tradicionālo prasmju skolas 2010 nodarbības

Baiba Bože, 25.03.2010. 11:13

Šo sestdien, 27.martā, Sēlijā un Zemgalē sākas Tradicionālo prasmju skolas 2010 nodarbības. Līdz trešdienas pēcpusdienai uz divpadsmit meistarklasēm Sēlijā un Zemgalē pieteikušies vairāk nekā 150 mācīties gribētāju.

Vislielākā atsaucība pagaidām ir Jelgavā – tur uz mezglošanas nodarbību pieteikušies 35 interesenti, tostarp arī no Saldus. Aktīva interese ir par prasmi Sēļu raksti cimdos un zeķēs Ilūkstē un Salmu sienas segu aušanu Staļģenē. Mācībās piedalīsies ne tikai tuvākās apkaimes iedzīvotāji, bet arī tālāki ciemiņi: Jaunjelgavā pie Pētera Grauduļa kokgriešanas pamatus pirmajā sestdienā dosies apgūt no Rīgas, savukārt Sēlpils un Vārnavas rotāšanas dziesmas ir ieinteresējušas vairākas daugavpilietes.

Vēl līdz rītdienai, 26.martam (ieskaitot) visi interesenti laipni aicināti pieteikties Prasmju skolai uz šo sestdienu. Nākamajām nodarbībām mācīties gribētājus aicinām pieteikties jau laikus, jo vietu skaits katrā meistarklasē ir ierobežots. Atgādinām, ka visas nodarbības ir bez maksas.

Projekta ietvaros četras sestdienas no 27.marta līdz 17.aprīlim ikvienam ir iespēja apgūt visdažādākos seno amatu noslēpumus pie meistariem Sēlijā un Zemgalē.

Tradicionālo prasmju skola 2010 norises vietas:
Bēne - Zemgales villaines celu apaudu aušana;
Dobele - Izšūšana, Zemgales krekla šūšana;
Jelgava – Mezglošana;
Staļģene - Salmu sienas segu aušana;
Daugmale – Dravniecība;
Jaunjelgava - Kokgriešanas pamati, karošu grebšana;
Sēlpils - Sēlpils un Vārnavas rotāšanas dziesmas;
Jēkabpils - Vaska sveču gatavošana, kalšanas prasmju apgūšana;
Zasa - Sēļu podniecība un ornaments;
Nereta - Augšzemes brunču aušana;
Ilūkste - Sēļu raksti cimdos un zeķēs;
Aknīste - Sēļu karašas un rupjmaizes cepšana.

Pieteikšanās pie meistariem un koordinatoriem telefoniski vai rakstot uz e-pastu. Kontaktinformācija Aģentūras mājas lapā www.nkmva.gov.lv vai pa tālruni 67228985.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV