Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijā pirmais salmu figūru festivāls aicina uz meistardarbnīcu

Andris Labanovskis, 26.03.2010. 12:51

Nedēļu pirms Lieldienām, sestdien, 27.martā ikviens tiek laipni aicināts uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, kurā vēl līdz 5.aprīlim ir skatāma Latvijā pirmā salmu figūru festivāla ekspozīcija.

No pulksten 12.00 līdz 15.00 festivālā apskatāmo darbu autoru vadībā varēs iemācīties pagatavot salmu objektus: bērni veidos cāļus un zaķus, bet pieaugušie - traukus un nelielus grozus Lieldienu olām (protams, no salmiem).

Līdz ar pavasara iestāšanos, pārmaiņas notikušas ne vien dabā, bet arī festivāla ekspozīcijā - lieliskajiem multfilmas "Ledus laikmets" tēliem un vairākām citām salmu figūrām jau ir nācies atstāt ierastās sniega kupenas un doties meklēt jaunas, sausākas apmešanās vietas Nacionālā botāniskā dārza teritorijā. Iespējams, ka atsevišķi objekti, līdz ar sniega nokušanu, būs apskatāmi vien fotogrāfijās, taču par to nav jābēdā - jau šīs nedēļas nogalē būs izstādīti jauni darbi. Savukārt par godu Lieldienām un pirmā festivāla noslēgumam 4.un 5.aprīlī, tiek gatavota arī īpaši atraktīva pasākumu programma.

Plašāka informācija par Latvijā pirmo salmu figūru festivālu interneta mājas lapā - www.draugiem.lv/salmufestivals

Festivālu organizē radošā apvienība "Utt.lv", SIA "Salaspils Nami" un VA "Nacionālais botāniskais dārzs".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV