Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ko par RIGA FASHION WEEK domā slavenības un modes profesionāļi?

Madara Grīnvalde, 01.04.2010. 09:28

2010./2011. gada rudens/ziemas sezonas RIGA FASHION WEEK sabiedrībā pazīstamu cilvēku un profesionālu modes mediju pārstāvju skatījumā.
Ko par  RIGA FASHION WEEK domā slavenības un modes profesionāļi?

Olga Kolotova (L’Officiel Latvija modes redaktore):

“RFW ir starptautiska mēroga pasākums, kas sniedz iespēju koncentrētā veidā gūt informāciju un apjaust vispārējo Latvijas modes stāvokli un noskaņojumu. 

Sevišķi jāuzteic, ka šoreiz bija radīti īpaši labi apstākļi žurnālistiem, tam svarīgajam savienojošam posmam starp modi un patērētāju. “Bučiņu istabas“ ideja, kur pēc katras skates neformālā atmosfērā, malkojot šampanieti, bija iespēja sastapt un iztaujāt dizainerus, izrādījās ļoti veiksmīga un visiem patika.

Tāpat iepriecināja arī jauni vārdi modes skatēs RFW.  Šoreiz cienījamu kolekciju piedāvāja brends “Narciss” (dizainere Alise Trautmane).

Savukārt ukraiņu dizaineres Viktorijas Gresas un Krievijas pārstāvja Kirila Gasiļina kolekcijas ar savu augsto līmeni, bija kā šī pasākuma statusa apliecinājums.”

Ilona Znaroka (RFW pieprasītākās modeles mamma un Latvijas hokeja izlases galvenā trenera sieva):

„Man ļoti patika! Es apmeklēju modes mākslinieka no Francijas SULTAN un Latvijas modes mākslinieces Katyakatya Shehurina modes skates. Ļoti stilīgi! Internetā skatījos reportāžu par kolekciju Lāčplēsis (red. modes nams NARCISS). Varu pateikt, ka pat pašai daudzas mantas gribējās iegādāties. Manuprāt, ar katru sezonu Rīgas modes nedēļa kļūst arvien labāka un interesantāka. Cienījama publika, patīkama atmosfēra.”

Zita Siliņa (t/c Galerija Centrs vadītāja):

„Vēlos pateikties Baltijas Modes Federācijai un personiski Elenai Strahovai par sagādātajiem modes svētkiem šajā pavasarī. Diemžēl aizņemtības dēļ, man izdevās apmeklēt tikai piektdienas 26. marta skates. Tomēr vakars bija emocionāli piepildīts, pateicoties Žanetes Auziņas elegantajai tērpu kolekcijai savdabīgu atmosfēru radošas mūzikas pavadījumā, kā arī Katyas Shehurinas gaisīgi, romantiskajai kolekcijai ar izteikti sievišķīgām tērpu apdarēm un siluetu pabeigtību. Interesants un uzmanības vērts bija arī SULTAN priekšnesums, kas manu uzmanību piesaistīja ar savu siluetu vienkāršību, tomēr tai pat laikā pabeigtību, kā arī ar dabīgo materiālu izmantošanu tērpos.

Šos modes svētkus, ko mums sagādāja Baltijas Modes Federācija, es uzskatu kā tādu izglītojošu ceļojumu modes pasaulē. Man atliek izteikt vēlēšanos – kaut vairāk šādu ceļojumu būtu iespēja piedzīvot!”

Deniss Ševeļovs (bloga Stuff’n’Style bloggeris):

„Man ir liels prieks, ka par spīti visam, kas notiek mūsu valstī, cilvēki ir spējuši sagādāt prieku citiem. Baltijas Modes federācija atkal ir pierādījusi to, ka nodarbojas ar to, ko viņi prot vislabāk. Žēl, ka ne visi spēj to novērtēt. Atklāšana parasti ir lielisks tusiņš, kura laikā, starp citu, notiek arī modes skate. RFW Opening laikā man bija iespēja satikt cilvēkus, kurus sen neesmu redzējis. Priecājos par inovāciju – Kissing Room: telpa, kura domāta mediju pārstāvjiem, lai satiktos ar dizaineriem, bet mums – bloggeriem – vieta, kurā mēs varējām veltīt laiku saviem blogiem. Priecē arī tas, ka šajā sezonā piedalījās tik daudz latviešu dizaineru. Tiešām – RĪGAS MODES NEDĒĻA! 

Lielu neizpratni manī radīja tas, ka RFW laikā bija preses pārstāvji, kuri tērēja savu laiku nelietderīgi, traucējot profesionālu žurnālistu darbam. Tā kā esmu pazīstams ar RFW komandu, esmu pārliecināts, ka arī nākamajā sezonā, mums – bloggeriem – būs par ko rakstīt.”

Agnese Zeltiņa (aktrise, producente):

“Šogad ar īpašu prieku apmeklēju pašmāju modes mākslinieču – Anitas Altmanes un Katyas Shehurinas – skates un jāatzīst, ka tās bija ļoti augstā līmenī. Sākot no pašām kolekcijām un visu, kas tās papildina – frizūras, grims, apavi un muzikālais noformējums – varu atzīt, ka tas ir pasaules līmenis un vēlu māksliniecēm lielus panākumus un starptautisku atpazīstamību jau tuvākajā nākotnē.

Ideju par īpašo telpu, kur bija iespējams satikt dizainerus, tā saucamo "kissing room", atzīstu par ļoti jauku, lai satiktos mierīgā gaisotnē un pārmītu pāris vārdus ar cilvēkiem, kurus parastie mirstīgie nemaz nevar satikt nekur citur kā vienīgi modes skates aizkulisēs. 

Vakars naktsklubā “Amber Night” izvērtās ļoti patīkams, jo bija iespēja satikt paziņas un katru vakaru bija iespēja vērot arī modes skati, kas pat, ja sēdi pie galdiņa bija labi redzama.

Būt kopā ar mākslinieku un būt panākumu lieciniekam, un pateikt viņam to personiski, tieši jaukajā nakts atmosfērā, manuprāt, ir reta iespēja, ko arī kopīgi ar savām draudzenēm izmantojām.

RFW man vienmēr sniedz pacilājošu garastāvokli un brīnos, ka šajos ne vienkāršajos apstākļos ir tādi cilvēki kā Jeļena un viņas komada, kas rada mums svētkus :)”

Santa Kristiana Zāmuele (žurnāla Cosmopolitan galvenā redaktore):

"Modes nedēļas apmeklējums man vienmēr liek justies kā daļai no kādas ļoti radošas un dzīvespriecīgas sabiedrības. Sabiedrības, kurā cilvēki svin dzīvi, bauda skaistumu un novērtē mirkli, savā ziņā estētu elites. Šajā laikā, kad lielākā saļa cilvēku dzīvo ar domu darbs/mājas/Rimi, man tas šķiet īpaši svarīgi. Mācēt priecāties un dzīvot, lai kas arī notiktu."

Foto: Kārlis Dambītis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV