Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sulu ekspertu padome pasludina aprīli par sulu mēnesi

Signe Znotiņa, 01.04.2010. 09:53 | komentāri (1)

Lai stiprinātu sulu dzeršanas tradīcijas Latvijā un popularizētu veselīgu uzturu, Sulu ekspertu padome, kurā apvienojušies uztura, veselības, valsts institūciju un ražošanas speciālisti, pasludina aprīli par sulu mēnesi. Šogad par sulu mēneša tēmu ir izvēlēta sulu enerģija, kas ļauj uzlabot darbaspējas un sniedz možumu.
Sulu ekspertu padome pasludina aprīli par sulu mēnesi

Sulu eksperti aicina iedzīvotājus Sulu mēnesī vairāk izvēlēties veselīgus produktus un neveselīgu dzērienu vietā izvēlēties uzturā sulas, kas ir bagātīgas ar vitamīniem un organismam nepieciešamām uzturvielām. 

 

Sulu enerģija

Inga Pūce, Sulu ekspertu padomes pārstāve, uztura speciāliste: „Aprīlis pēc senlatviešu kalendāra jau tiek dēvēts par sulu mēnesi. Tāpēc arī turpinām šo tradīciju mūsdienās un izvēlamies aprīli kā mēnesi, kad izglītojam sabiedrību par sulu vērtīgajām īpašībām, dabīgumu un arī veselīgumu. Aprīlim ir arī simboliska nozīme – pēc garās ziemas mostas daba. Tādēļ šogad sulu mēnesi veltam sulu enerģijai.”

Sulās ir ne tikai vitamīni un dažādas organismam nepieciešamas uzturvielas, kā, piemēram, ogļhidrāti un minerālvielas, bet tās, pateicoties to īpašībām, arī sniedz enerģiju un možumu. Turklāt sulu sniegtā enerģija ir noturīgāka nekā citiem produktiem. Tādēļ sulu eksperti iesaka izdzert glāzi sulas no rītiem, lai uzlabotu koncentrēšanās un darba spējas. 

 

Vislatvijas sulu dzeršanas eksperiments

Vienlaikus bērni un pieaugušie tiek aicināti piedalīties neparastā kolektīva saliedēšanas pasākumā - interaktīvā Vislatvijas sulu dzeršanas eksperimentā, kurā ikviens varēs pats pārliecināties, ka sula sniedz enerģiju un možumu un uzlabo koncentrēšanos un darbaspējas. Vairāk informācijas www.istasula.lv. 

 

Sulu ekspertu padome

Sulu ekspertu padome uzsākusi jaunu izglītojošu kampaņu „Īsta sula katru rītu” (www.istasula.lv), ar kuras starpniecību jau trešo gadu sabiedrību informē par sulu dabīgumu un arī veselīgumu. Šogad eksperti izglītos, kāpēc sulas ir vērtīgs enerģijas avots. 

Sulu ekspertu padomē ir apvienojušies savā arodā labi zināmi speciālisti: Veselīga dzīvesveida kluba „Figūras draugi” konsultante un uztura speciāliste Inga Pūce, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente Solvita Kampuse, Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Lejasbuda, Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore un Uztura padomes pārstāve Inga Šmate, Gaiļezera slimnīcas Terapijas nodaļas vadītājs Edmunds Jansons, Latvijas Pediatru asociācijas prezidents un profesors Enoks Biķis, „Veselības centrs 4” ārste Linda Kapteine, fitnesa eksperts Māris Šveiduks, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs un lielākie sulu ražotāji Latvijā.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV