Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jau šonedēļ jaunākās modes tendences konkursā "Habitus Baltija 2010"

Inese Libere, 07.04.2010. 10:04

Jau šonedēļ, 10.aprīlī, Ķīpsalā 47 modes mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Norvēģijas, Turcijas, Kipras, Polijas un Slovēnijas konkursā "Habitus Baltija 2010" prezentēs pārsteidzošas, radošas un stilīgas idejas savās jaunākajās tērpu kolekcijās.
Jau šonedēļ jaunākās modes tendences konkursā "Habitus Baltija 2010"

 

Jauno modes mākslinieku konkurss "Habitus Baltija" jau desmit gadus ir vieta, kur dzimst jauni talanti un tiek sniegts lielisks ieskats nākotnes modes tendencēs, ir pārliecināta projekta vadītāja Ilona Ansone.

Starptautiskā žūrija vērtēs ne tikai jauno modes mākslinieku individuālo sniegumu, bet arī noteiks labāko skolu starp konkursam pieteiktajām desmit augstskolām. Savukārt individuālai vērtēšanai jaunie modes mākslinieki savus darbus pieteica trīs nominācijās: "Mākslinieciskais pret-a-porter" (24 kolekcijas), "Avangards" (astoņas kolekcijas) un "Rūpnieciskais pret-a-porter" (16 kolecijas).

Ar savām kolekcijām Latviju konkursā pārstāvēs deviņi modes mākslinieki - Sanita Grēbere ("Vitālā pagātne"; Hamburgas Lietišķo zinātņu augstskolas Modes dizaina studijas absolvente), Artis Štamgūts ("Tīkls" ; LMA Modes mākslas maģistrantūras 2.kursa students), Inga Tauriņa ("IR-ON-LINE", Svetlana Denisova ("Amazones"; Valsts Sanktpēterburgas tehnoloģiju un dizaina universitātes absolvente), Vita Radziņa ("Es tevi gribu"; LMA Modes mākslas specialitātes absolvente), Elīna Rožkalne ("Maska"; LMA Modes mākslas nodaļas maģistrantūras 1.kursa studente), Lāsma Simsone ("MMX"; LMA Modes specialitātes maģistrantūras 1.kursa studente),Tatjana Dorohova ("Ziedu aromāts!", RTU Apģērbu dizaina un tehnoloģijas specializācijas absolvente), Alīna Tkačova ("Drošsirdīgā romantika"; RTU Apģērbu un tekstila tehnoloģijas 4.kursa studente).

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs pazīstamais imidža dizainers un modes analītiķis Konstantīns Bogomolovs. Žūrijā būs pārstāvēti gan nozares profesionāļi, gan akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kipras, Slovēnijas un Polijas mākslas augstskolām.

Konkursa skates sāksies 10.aprīlī plkst.14.00. Konkursa fināls ar iepriekšējo gadu konkursa laureātu Indras Salcevičas un Agneses Narņickas tērpu kolekciju modes skati un laureātu apbalvošana - 18.30. Pasākumu vadīs šarmantais un stilīgais aktieris Andris Bulis.

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem.

Konkurss "Habitus Baltija 2010" notiks vienlaikus ar 15.starptautisko tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādi "Intertextil Balticum 2010" un izstādi "Fiesta Expo 2010", kas notiks no 9. līdz 11.aprīlim Rīgā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Papildu informācija par konkursa dalībniekiem un tērpu fotogalerija: www.bt1.lv/habitus

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV