Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aicina pieteikties video konkursam "Meklējam Eiropu tepat"

Juta Šteinerte, 14.04.2010. 13:21

Interneta portāls www.esmaja.lv izsludina video konkursu "Meklējam Eiropu tepat", kura mērķis ir veicināt radoši un, iespējams, nedaudz citādi kā ierasts parādīt, kā Eiropa ienākusi Latvijā (piemēram, tīrāka vide, kvalitatīvāka un drošāka iepirkšanās, labāki ceļi un lielāka satiksmes drošība u.c.). Konkursa tēma - "Meklējam Eiropu tepat!", formāts - video materiāls, saturs - konkursa dalībnieku radošās izpausmes brīvība.

Maijā apritēs seši gadi, kopš Latvija ir viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Šajā laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs ir iepazinis Eiropu tuvāk - Latvijas lauksaimnieki un uzņēmēji saņem Eiropas Savienības atbalstu no ES fondiem, jauniešiem pavērušās plašas iespējas studēt un saņemt stipendijas ārpus Latvijas robežām, ikviens no mums brīvi var pārvietoties Eiropas Savienībā, veltot vairākas stundas robežu šķērsošanai un vēl, un vēl, un vēl. Pieredze par to, ko nozīmē Latvijai būt Eiropas Savienībā, ir ikvienam no mums, un galvenais - ikvienam no mums tā ir bijusi atšķirīga un unikāla.

Konkursā aicināti piedalīties skolēni, studenti, jaunieši un visi pārējie, kuri vēlas parādīt Eiropu Latvijā savā skatījumā. Konkursā var piedalīties individuāli vai komandā līdz 5 cilvēkiem. Lai piedalītos konkursā dalībniekiem no 2010.gada 14.aprīļa līdz 2010.gada 20.aprīlim jāiesniedz aizpildīts elektroniskais pieteikums, kas pieejams interneta vietnē http://videokonkurss2010.esmaja.lv/.

Konkursa uzvarētāju noteikts portāla www.esmaja.lv lasītāji, laika posmā no 2010.gada 3.maija līdz 2010.gada 7.maija pulksten 17:00 portālā www.esmaja.lv balsojot par katras komandas vērtēšanai nodoto video materiālu. Uzvarētājs tiks paziņots 2010.gada 9.maijā Eiropas Savienības Dārza svētku pasākuma ietvaros.

Konkursa uzvarētājiem kā balvas būs iespēja saņemt apmācības "Drošas braukšanas poligonā" vai braucienu ar kartingiem Sporta kompleksā 333, dāvanu kartes "Aerodium" vertikālajos vēja tuneļos, iespēju izbaudīt aktīvo atpūtu piedzīvojumu parkā "Mežakaķis", savukārt, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā piešķirs simpātiju balvu - velosipēdu, kā arī paredzētas citas pārsteiguma balvas.

Iepazīties ar video konkursa "Meklējam Eiropu tepat" nolikumu, kā arī pieteikt savu dalību konkursā iespējams interneta vietnē

http://videokonkurss2010.esmaja.lv/. Papildus informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi redakcija@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67625339.

Video konkurss tiek finansēts no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem, kuras mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

VIDEO KONKURSS "MEKLĒJAM EIROPU TEPAT" NOLIKUMS

1. Konkursa idejas apraksts

Maijā apritēs seši gadi, kopš Latvija ir viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Šajā laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs ir iepazinis Eiropu tuvāk - Latvijas lauksaimnieki un uzņēmēji saņem Eiropas Savienības atbalstu no ES fondiem, jauniešiem pavērušās plašas iespējas studēt un saņemt stipendijas ārpus Latvijas robežām, ikviens no mums brīvi var pārvietoties Eiropas Savienībā, veltot vairākas stundas robežu šķērsošanai un vēl, un vēl, un vēl. Pieredze par to, ko nozīmē Latvijai būt Eiropas Savienībā, ir ikvienam no mums, un galvenais - ikvienam no mums tā ir bijusi atšķirīga un unikāla.

Tieši tāpēc interneta portāls www.esmaja.lv izsludina video konkursu "Meklējam Eiropu tepat", kura mērķis ir veicināt radoši un, iespējams, nedaudz citādi kā ierasts parādīt, kā Eiropa ienākusi Latvijā (piemēram, tīrāka vide, kvalitatīvāka un drošāka iepirkšanās, labāki ceļi un lielāka satiksmes drošība u.c.). Konkursā aicināti piedalīties skolēni, studenti, jaunieši un visi pārējie, kuri vēlas parādīt Eiropu Latvijā savā skatījumā.

Konkursa tēma - "Meklējam Eiropu tepat!", formāts - video materiāls, saturs - konkursa dalībnieku radošās izpausmes brīvība!

2. Konkursa dalībnieki

2.1. Konkursā var piedalīties individuāli vai komandā līdz 5 cilvēkiem.

2.2. Konkursā kā dalībnieks var piedalīties jebkurš interesents (skolēnu, studentu, kolēģu, draugu vai ģimenes komanda) bez vecuma un nodarbošanās ierobežojuma, kas konkursa darbus iesniegs atbilstoši nolikumā norādītajām prasībām kopā ar aizpildītu dalībnieka anketu, apliecinot piekrišanu konkursa nolikumam.

2.3. Viena un tā pati persona drīkst pārstāvēt tikai vienu komandu.

3. Konkursa norise

3.1. Lai piedalītos konkursā dalībniekiem no 2010.gada 14.aprīļa pulksten 12:00 līdz 2010.gada 20.aprīlim pulksten 17:00 jāiesniedz aizpildīts elektroniskais pieteikums, kas pieejams interneta vietnē www.esmaja.lv.

3.2. Pēc konkursa reģistrēšanās noslēguma 2010.gada 21.aprīlī visas komandas saņems lietotājvārdu un paroli konkursam sagatavotā video materiāla lejupielādei portālā www.esmaja.lv.

3.3. Konkursa ietvaros dalībnieki laika posmā no 2010.gada 21.aprīļa līdz 2010.gada 30.aprīlim veido video materiālu par tematu "Meklējam Eiropu tepat" un iesūta to konkursa organizētājiem. Katra komanda drīkst iesniegt tikai vienu video materiālu.

3.4. Video materiāla maksimālais ilgums ir 5 minūtes.

3.5. Visiem konkursā iesniegtajiem video materiāliem jābūt saistītiem ar konkursa tematu "Meklējam Eiropu tepat", un tie var būt papildināti ar iesniegtā video materiāla aprakstu.

3.6. Video materiāli konkursa organizētājiem jāiesniedz, lejupielādējot to interneta vietnē www.esmaja.lv. Lietotājvārds un parole video materiāla lejupielādēšanai visām komandām tiks piešķirts 2010.gada 21.aprīlī.

3.7. Iesniegto video materiālu ievietos interneta vietnē www.esmaja.lv, kur laika posmā no 2010.gada 3.maija līdz 2010.gada 7.maija pulksten 17:00 notiks to vērtēšana. Konkursa uzvarētāju noteiks www.esmaja.lv lasītāju balsojums.

3.8. Ja netiek izpildīta kāda no nolikumā izvirzītajām prasībām, komandas dalība konkursā tiek anulēta.

4. Konkursa norises laiks

4.1. Konkurss notiek laikā no 2010.gada 14.aprīļa līdz 2010.gada 9.maijam.

4.2. Dalību konkursam komandas piesaka no 2010.gada 14.aprīļa pulksten 12:00 līdz 2010.gada 20.aprīlim, aizpildot elektronisko pieteikumu konkursam interneta vietnē www.esmaja.lv.

4.3. No 2010.gada 21.aprīļa līdz 30.aprīlim konkursa dalībnieki iesniedz sagatavoto video materiālu, lejupielādējot to interneta vietnē www.esmaja.lv. Lietotājvārds un parole video materiāla lejupielādēšanai visām komandām tiks piešķirts 2010.gada 21.aprīlī.

4.4. No 2010.gada 3.maija līdz 2010.gada 7.maija pulksten 17:00 interneta vietnē www.esmaja.lv notiek konkursam iesniegto video materiālu vērtēšana. Konkursa uzvarētāju noteiks www.esmaja.lv lasītāju balsojums.

4.5. Konkursa uzvarētājs tiek paziņots 2010.gada 9.maijā Eiropas Savienības Dārza svētku pasākuma ietvaros.

5. Darbu iesniegšanas kārtība

5.1. Darbus konkursam var iesniegt no 2010.gada 21. aprīļa līdz 2010.gada 30.aprīlim.

5.2. Darbus iesniedz elektroniski, lejupielādējot tos interneta vietnē www.esmaja.lv. Lietotājvārds un parole video materiāla lejupielādēšanai visām komandām tiks piešķirts 2010.gada 21.aprīlī.

5.3. Konkursam iesniedzamo darbu ieteicamais video formāts ir H.264, MPEG-2 vai MPEG-4, izšķirtspējai - 640x360 (16:9) vai 480x360 (4:3), ieteicamais audio formāts - MP3 vai AAC.

5.4. Maksimālais video materiāla ilgums - 5 minūtes.

5.5. Maksimālais video materiāla, kas tiks lejupielādēts interneta vietnē www.esmaja.lv , izmērs ir 1 GB.

5.6. Konkursa dalībnieki apņemas iesūtīt izveidotā video materiāla failu DVD formātā ar minimālo rezolūciju 640x480 vai maksimālo 1920x1080 nodot konkursa organizētājiem līdz 2010.gada 7.maijam.

5.7. Darba iesniedzējs ir atbildīgs par to, ka iesniedz savu darbu, kas atbilst LR likumdošanas normām, autortiesību un morāles un ētikas normām.

5.8. Darbi, kuru formāts un tematika neatbilst konkursa nolikumam, netiek pieņemti.

6. Konkursa darbu vērtēšana

6.1. Konkursa uzvarētāju noteikts portāla www.esmaja.lv lasītāji, laika posmā no 2010.gada 3.maija līdz 2010.gada 7.maija pulksten 17:00 portālā www.esmaja.lv balsojot par katras komandas vērtēšanai nodoto video materiālu.

6.2. Konkursa rezultāti tiks publiskoti portālā www.esmaja.lv.

6.3. Visi konkursa dalībnieku iesniegtie darbi paliek konkursa organizatoru īpašumā un var tikt izmantoti nākotnē, atsaucoties uz autoru/-iem.

7. Apbalvošana un darbu publiskošana

7.1. Konkursa ietvaros balvas saņems pirmās trīs godalgotās vietas:

- 1.vieta: Apmācības "Drošas braukšanas poligonā" vai brauciens ar kartingiem (pēc izvēles) Sporta kompleksā 333.

- 2.vieta: Dāvanu kartes "Aerodium" vertikālajos vēja tuneļos.

- 3.vieta: Aktīvā atpūta piedzīvojumu parkā "Mežakaķis"

7.2. Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā simpātiju balva - velosipēds.

7.3. Konkursa norises laikā var tikt piešķirtas arī citas veicināšanas un simpātiju balvas.

7.4. Konkursa dalībnieku darbi tiks publiskoti interneta portālā www.esmaja.lv un http://rus.delfi.lv/ , kā arī izmantoti kā labās prakses piemērs citos pasākumos.

8. Konkursa organizētāju kontaktinformācija

8.1. Papildus informāciju par konkursu var saņemt, rakstot uz e-pasta adresi redakcija@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67625339.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV