Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Apaugļošanās: 10 veiksmes principi

kleoo.lv, 20.04.2010. 17:39 | komentāri (1)

Vidēji katrs septītais pāris saskaras ar bērna ieņemšanas problēmu. Kā paaugstināt veiksmes iespējas šajā lietā? Avīzē „Times” publicēti 10 paši svarīgākie principi, kurus ievērojot, jūs noteikti nonāksiet pie slepenā mērķa. 
Apaugļošanās: 10 veiksmes principi

Nodarbojieties ar seksu pareizā laikā

Pats labvēlīgākais laiks bērna ieņemšanai ir starp 10. līdz 16. dienu, rēķinot no menstruālā cikla pirmās dienas. Ik dienu nodarbojoties ar seksu šajās dienās, kā likums, ir pietiekami, lai ieņemtu bērnu. 

Lūdziet palīdzību savlaicīgi

Sievietei spējas ieņemt bērnu strauji krīt pēc 35 gadiem. Ja jums ir mazliet pāri 30 un jūs neveiksmīgi mēģināt tikt pie bērna gada garumā – dodieties pie ārsta. Ja jums ir vairāk par 35 gadiem, dodieties pie ārsta jau pēc pusgada. 

Ievērojiet, ko ēdat

Gan jums, gan jūsu partnerim vajadzētu sekot savam svaram. Pārmērīgs kalsnums, kā arī liekais svars noved pie hormonālā fona traucējumiem, bet tas neizbēgami atsaucas uz jūsu fertilitāti jeb auglību. Dodiet savam vīrietim ēdienu, kas bagāts ar cinku, piemēram, sarkano gaļu, pilngraudu putras (auzu biezputru) – tie uzlabos spermas kvalitāti. 

Piebremzējiet ar iedzeršanu

Iespējams, spirtotie dzērieni atbrīvo seksa laikā, bet tie mazina iespējas ieņemt bērnu. Pierādīts, ka piecas glāzes spirtoto dzērienu nedēļas laikā mazina sievietes spējas uz ‘ražošanu’. Tas nenozīmē, ka jums pavisam vajadzētu atteikties no alkohola. Vienkārši lietojiet to ar mēru. 

Nodzēsiet cigareti

Smēķēšana nodara nopietnu kaitējumu gan vīriešu, gan sieviešu fertilitātei. Vīriešiem šis process ir atgriezenisks, jo jauna sperma izstrādājas visu dzīvi. Bet, lūk, sievietēm gan nē, jo olšūnu skaits viņām ir ierobežots un tiek dots vienreiz un uz visiem laikiem jau augļa attīstības laikā. Saskaņā ar Britu Medicīnas Asociācijas pētījumu, smēķēšana mazina iespējas sievietei ieņemt bērnu par 40%. 

Seksa prieks

Neskatoties uz to, ka sieviete var apaugļoties tikai 6 dienu garumā kārtējā cikla laikā, nevajag uzskatīt seksu kā bērnu radīšanas mehānisku aktu. Seksopatalogi un ginekologi iesaka nesaistīt seksuālās attiecības ar mehānisku bērna ieņemšanas procesu. Vajag novērst prātu no šīs domas un gūt apmierinājumu. Visbiežāk grūtniecība iestājas tad, kad par to vismazāk domā. 

Esiet romantiski

Ikdienas stress, kas saistīts ar darbu, citiem cilvēkiem, sadzīves problēmām var netieši atsaukties uz jūsu auglību un mazināt jūsu libido, novedot pat līdz atteikšanās no seksa. Speciālisti iesaka: iemācieties pārslēgties un atbrīvoties brīvajā laikā. Gatavojiet romantiskas vakariņas, vairojiet vairāk romantikas savās attiecībās. Sarīkojiet sev mīlestības brīvdienas. 

Neklausieties visādus sīkumus

Dzīves pieredzi bagātas mammas droši vien jums dos padomus par to, ka pēc dzimumakta jums vajag nekustīgi gulēt 30 minūtes vai pacelt kājas uz augšu, lai sperma laimīgi nokļūtu līdz olšūnai. Muļķības. Spermas kustība pakļauta ķīmijas likumiem, bet ne zemes pievilkšanas spēkam. Un sekundi pēc ejakulācijas spermatozoīdi jau mērķtiecīgi virzās vajadzīgajā virzienā, neatkarīgi no jūsu pozas. 

Pēc lietošanas - atvēsināties

Ilga sēdēšana vienā vietā slikti atsaucas uz spermas kvalitāti. Spermatozoīdi bojājas sēklinieku pārkaršanas dēļ. Lai sperma būtu aktīva un dzīvotspējīga svarīgi, lai sēklinieku temperatūra būtu par 1-2 grādiem zemāka nekā visa pārējā ķermeņa. Speciālisti iesaka vīriešiem, kuriem ir sēdošs dzīvesveids, pēc katras stundas doties 5-10 minūšu pastaigā, lai atvēsinātu sēkliniekus. 

Pārbaudieties uz dzimuminfekcijām

Visi pasākumi var būt veltīgi, ja jums ir slēpta kāda dzimuminfekcija, piemēram, hlamidioze. Ja jūsu mēģinājumi ieņemt bērnu ir neveiksmīgi, pārbaudieties, vai jums nav kāda seksuāli transmisīvā slimība. Un kādas infekcijas konstatēšanas rezultātā – skriešus pie ārsta.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kleoo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV