Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noteiks labāko Latvijas alu

Laura Krastiņa, 28.04.2010. 16:58

Ceturtdien, 29.aprīlī, Bauskas alus darītavā norisināsies deviņu Latvijas alus darītavu alus degustācija, kuras laikā tiks noteikts labākais Latvijas alus.

“Tik vērienīgu alus degustāciju rīkojam pēc vairāku gadu pārtraukuma. Latvijas alus darītavām tā būs iespēja tieši pirms aktīvās alus sezonas sākuma palepoties ar savu alu un novērtēt kolēģu veikumu,” ieceri pamato Latvijas alus darītāju savienības izpilddirektors Pēteris Liniņš.

Katra alus darītava vērtēšanai var piedāvāt ne vairāk kā trīs alus šķirnes. Labāko alu noteiks trīs kategorijās: gaišais alus, tumšais alus un mucu alus. Tiks vērtētas alus vizuālās īpašības - garša, aromāts un dzidrums, kā arī apiņu kvalitāte un alus putu noturība.

Degustācijas komisijā darbosies ne mazāk kā desmit alus ekspertu, kuriem jābūt speciālai izglītībai (pārtikas tehnologs, biologs, ķīmiķis) vai darba stāžam alus ražošanas nozarē (specialitātē) ne mazāk par trīs gadiem. Lai nodrošinātu konfidencialitāti, degustācijas norises laikā aizliegts traucēt degustācijas komisijas locekļu darbu. 

Katrai alus šķirnei tiks summēts iegūto baļlu skaits. Par izciliem tiks uzskatīti tie alus paraugi, kuri saņems 23 - 25 balles, bet par ļoti labiem – tie, kas būs novērtēti no 21 līdz 22,9 ballēm.

Dalību degustācijā apstiprinājušas astoņas Latvijas alus darītavas - SIA Bauskas alus, AS Aldaris, SIA Cido grupa, Lāčplēša alus darītava, AS Cēsu alus, SIA Zaksi, SIA Piebalgas alus, SIA Valmiermuižas alus, SIA Alus Nams un SIA Lido Alus darītava.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV