Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

„FIP jaunais griezums” piedāvā ekskluzīvu „zaļo” modes skati

Guntra Lipska, 30.04.2010. 15:48

Džinsi ar dubultu rāvējslēdzēju un divām jostasvietām, legingi no T-krekliem, svārki no žaketes un cimdi kā žabo - tie ir tikai daži no nerealizētās produkcijas risinājumiem, ko radījuši konkursa „FIP jaunais griezums” finālisti. Tas darīts, lai plašākai publikai un modes aprindām pierādītu savu radošo garu un popularizētu zaļo dzīvesveidu, tādējādi atklājot, kādas fantastiskas iespējas un izaicinājumus sniedz apģērba otrreizēja izmantošana.

Pēc vairāku mēnešu rūpīgas kolekciju izstrādes šā gada 6.maijā plkst. 19:00 „FIP jaunā griezuma” dizaineri pirmo reizi īpašā un Latvijā vēl nebijušā „zaļās” modes skatē, kas notiks t/c „Domina” centrā pie restorāna „Vairāk saules”, plašākai sabiedrībai prezentēs savas ekskluzīvās kolekcijas. Ar šo unikālo modes un stila notikumu tiks noskaidrots konkursa uzvarētājs, kurš saņems 1000 EUR prēmiju, kā arī tiks atklāts modes mēnesis tirdzniecības centrā!

Jaunākajām modes tendencēm atbilstošās, ikdienā nēsājamās un videi draudzīgās apģērbu kolekcijas, kas tapušas nerealizētās produkcijas pārveidošanas un sakombinēšanas rezultātā, „zaļajā” modes skatē piedāvās jaunie modes talanti - Iveta Vilne, Ineta Urtāne, Līva Ķauķe-Saule, Ignats Vaits, Liene Dejus un Zane Poriete. 

To, kurš no šiem daudzsološajiem finālistiem iegūs vērtīgo balvu, noteiks kompetenta žūrija – pazīstamā modes dizainere un žūrijas priekšsēdētāja Ingrīda Drāzniece, multimākslinieks Bruno Birmanis, pieredzējušais fotogrāfs Jānis Deinats, latviešu modes māksliniece Keta Gūtmane, „Madara Cosmetics” līdzveidotāja un līdzīpašniece Lotte Tisenkopfa-Iltnere un t/c „Domina” pārstāve, kā arī konkursa „FIP jaunais griezums” iniciatore Latvijā Guntra Lipska. Papildus žūrijas vērtējumam vienu balsi dos arī sabiedrības balsojums, – līdz 5. maijam ikvienam internetā ir iespēja nobalsot par savu favorītu. Vairāk par balsošanu: http://fip.lv/lv/sections/view/250 

Par pasākuma „zaļo” noskaņu rūpēsies dzejnieks Sergejs Timofejevs, kurš šoreiz būs iejuties dīdžeja lomā. Savukārt par vakara norises gaitu gādās daudzpusīgais mākslinieks Aivars Vīlipsōns, izklaidējot īpašā „zaļā” modes notikuma apmeklētājus un iedrošinot modes skates dalībniekus. 

„FIP jaunā griezuma” organizatori un dalībnieki vēlas dalīties savā reuse filozofijā ar iespējami lielāku sabiedrības daļu, „aplipinot” ar zaļo domāšanu arī citus, tādēļ nodrošina iespēju modes skati vērot ikvienam tirdzniecības centra apmeklētājam. Savukārt aicinātie viesi aplūkot „zaļo” apģērba parādi varēs īpaši izveidotajā VIP zonā. 

Radošais konkurss „FIP jaunais griezums” tiek organizēts ar „Latvijas Modes fonda”, biedrības [MOMENT] un „ReUse Republic” Igaunijā atbalstu. Konkurss tika izsludināts aizvadītā gada nogalē, un tam pieteicās vairāk nekā 30 jauno mākslinieku. Plašāka informācija par konkursu: www.fip.com.lv.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV