Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate „Perons”

Simona Kļaviņa, 10.05.2010. 10:07 | komentāri (1)

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) 1.jūnijā rīko Modes mākslas katedras modes skati Latvijas Dzelzceļa muzejā Rīgā, Uzvaras bulvārī 2/4.

Jau otro gadu LMA Modes mākslas katedras studenti paši ir uzņēmušies organizēt 2010./2011. mācību gada noslēdzošo skati, kurā piedalās visu sešu kursu studenti, izmantojot iespēju parādīt savas kolekcijas plašākai auditorijai.

Tā kā iepriekšējos gados LMA modes skates bija plaši apmeklētas, šogad tā 1. jūnijā tiks demonstrēta divas reizes – ģenerālmēģinājumā plkst. 14:00 un vakara pasākumā plkst. 18:00. Uz ģenerālmēģinājumu varēs iegādāties biļetes „Biļešu servisa” kasēs, kā arī ierasties ar ielūgumiem. Šogad modes mākslinieku veidotos tērpus būs iespēja apskatīt arī pēc skates – no 3. līdz 11. jūnijam t/c „Domina” telpā „Show room”.

Modes skate notiks Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā. Speciāli veidotā scenogrāfija modes skatei veiksmīgi atspoguļos pasākuma izvēlēto tematisko risinājumu „Perons”, kas atainos mākslas daudzveidīgo platformu un ikdienišķo dzīves skatījumu, kopīgi veidojot pasākuma konceptu „Telpa – Telpā”.

Projekta uzdevums ir sniegt iespēju jaunajiem modes māksliniekiem piedalīties modes skatē un veidot savu atpazīstamību, kā arī popularizēt Latvijā radītu dizainu, iepazīstinot modes nozares speciālistus un interesentus ar jaunajiem māksliniekiem un viņu radītajām kolekcijām, kuras veidos konkurētspējīgs un valkājams apģērbs.

LMA rektors Aleksejs Naumovs ir pasākuma patrons un atbalsta modes nodaļas studentu iniciatīvu skates rīkošanā. Paldies sakām arī šī gada modes skates atbalstītājiem – tirdzniecības centram „Domina Shopping”, sabiedrisko attiecību kompānijai „P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības”, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam un Latvijas Mākslas akadēmijai, reklāmas aģentūrai „Digitālā Pele”. Pasākumu informatīvi atbalsta „Tvnet”, „ŽZL”, portāls „Draugiem.lv”.

Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate ir ikgadējs pasākums Latvijas modes kalendārā, kas atspoguļo ne tikai pasniedzēju un studentu kopdarbu, bet arī jauno mākslinieku talantu daudzšķautņainību un radošo izpausmju nebeidzamo strāvojumu. Projekta mērķis ir sekmēt Latvijas modes industrijas attīstību. Pasākuma organizators ir LMA un LMA Modes mākslas apakšnozares studenti.

Papildinformācijai: www.perons.lv, kur apskatāmas arī dizaineru kolekcijas un atrodami to apraksti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV