Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izstādē "Riga Food 2010" noskaidros Latvijas labāko pavāru

Inese Libere, 24.05.2010. 11:42

Lai noskaidrotu Latvijas labāko pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, izstādē "Riga Food 2010" 10.septembrī notiks konkurss "Latvijas 2010. gada pavārs".

Lai pieteiktos konkursam "Latvijas 2010. gada pavārs", dalībniekiem līdz 1.augustam jāiesniedz mājas darbs - recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no svaigas laša filejas, izmantojot arī paipalu olas un fenheli. Tāpat jāiesūta recepte pamatēdienam no cūkas filejas, izmantojot arī medu un sakņu pētersīļus.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmus mājas darbus. Sacensību finālisti tiksies 10.septembrī izstādes "Riga Food 2010" laikā, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Pavāru konkursa uzvarētājs pārņems ģenerālsponsora SIA "Reaton Ltd." ceļojošo balvu Reaton Zelta pavārnīcu.

2009. gadā Latvijas gada pavāra titulu ieguva Terēze Kondrate (viesnīcas "MaMa" restorāns), 2008. gadā - Vasilijs Strelkovs ("Nordic Hotel Bellevue" restorāns), 2007. un 2006. gadā - Raimonds Zommers (restorāns "Kaļķu vārti"), 2005. gadā - Maija Kaire un Aleksandrs Sisolatins (viesnīcas "Rīdzene" restorāns).

Konkursu jau sesto gadu rīko biedrība "Pavāru klubs" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Par konkursa un ar to saistīto pasākumu veiksmīgu norisi gādās arī ģenerālsponsors - SIA Electrolux Latvia Ltd., kā arī citi sponsori un atbalstītāji.

Sacensību nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības "Pavāru klubs" mājas lapā www.chef.lv un izstādes "Riga Food" mājas lapā www.rigafood.lv

15. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2010" notiks 2010. gadā no 8.septembra līdz 11.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi "Riga Food 2010" papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi www.rigafood.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV