Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate "Perons" noslēgusies

Zane Rudoviča, 02.06.2010. 10:42 | komentāri (8)

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sadarbībā ar biedrību "[Moment]" 1.jūnijā rīkoja mākslas katedras modes skati Latvijas Dzelzceļa muzejā. Tirdzniecības centrā "Domina Shopping" no 3. līdz 20.jūnijam būs atvērts "Show room", kur modes skatē demonstrētos mākslinieku veidotos tērpus varēs ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties.
Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate "Perons" noslēgusies

Galerijas:

Jau otro gadu LMA Modes mākslas katedras studenti paši organizēja mācību gada noslēdzošo skati, kurā piedalās visu sešu kursu studenti, izmantojot iespēju parādīt savas kolekcijas plašākai auditorijai. Šogad modes skatē piedalījās 27 jaunie mākslinieki ar savām kolekcijām. Modes skates noslēdzošo kolekciju veidoja žūrijas locekles, Vācijas dizaineres Anetes Kolingas (Annette Kölling) tērpi.

Anetes Kolingas dāvāto balvu - iespēju vienu mēnesi stažēties viņas studijā Vācijā – ieguva 4.kursa studente Arita Varžinska ar kolekciju "Balāde kareivja sievai". Arita Varžinska: "Es nespēju noticēt. Reāli to aptveršu tikai tad, kad jau kārtošu ceļasomas. Biju Berlīnē Erasmus apmaiņas programmas ietvaros, tāpēc zinu, ko nozīmē ārzemju pieredze, un saprotu, ka tas ir ļoti vērtīgi. Esmu ļoti pateicīga par šo lielisko iespēju braukt uz Vāciju pieredzes gūšanā."

Baltijas Modes Federācijas prezidente Jeļena Strahova kopā ar Modes un dizaina skolu "Istituto Marangoni" apbalvoja maģistrantūras 1.kursa studenti Vitu Radziņu (kolekcija "About money"), dodot viņai iespēju mācīties "Modes mārketinga" vasaras kursos Parīzē.

Vita Radziņa: "Tas bija liels pārsteigums! Domāju, ka, palīdzot skates organizēšanā, neatliek pietiekoši daudz laika, ko veltīt savai kolekcijai. Tikai naktī pirms skates saņēmu mūziku. Paldies par skates mūzikas sacerēšanu man jāsaka Ksenijai Sundejevai, jo, manuprāt, tieši tā uzlika punktu uz "i". Bija prieks strādāt ar visiem dizaineriem, nenožēloju arī negulētās naktis - tā tomēr bija zināma adrenalīna deva."

Jauno dizaineru kolekcijas vērtēja žūrija - LMA rektors Aleksejs Naumovs, LMA Modes mākslas katedras vadītāja Rita Eglīte, dizainere no Berlīnes Anete Kolinga un dizainere Baiba Ripa. Ideja un vēstījums, profesionalitāte, vizuālā pasniegšana, materiāla (auduma) izmantošanas veids, formu un krāsu gammas saderība - tie ir tikai daži no kritērijiem, kas tika vērtēti studentu kolekcijās.

Aleksejs Naumovs pēc skates: "Man patika studentu redzējums un izpildījums. Atraktīvās skates scenogrāfijas veidošanā tika iesaistīts mākslinieks Kristiāns Brekte un LMA Scenogrāfijas nodaļas 1., 2.kursa studentes. Studenti nesavtīgi ieguldīja savu darbu. Pasākums tapa ar ierobežotu budžetu, studenti paši visu darīja. Pateicamies t/c "Domina Shopping" par atbalstu. Stažēties Anetes Kolingas studijā ir laba pieredzes gūšana, jo Latvijā šāda liela modes uzņēmuma nav. Abu balvu ieguvējām LMA segs ceļa un uzturēšanās izdevumus. Šis bija veiksmīgs studentu pasākums, arī kultūras ministram Intam Dālderim skate patika."

Pasākums bija plaši apmeklēts. Speciāli veidotā scenogrāfija modes skatei veiksmīgi atspoguļoja pasākuma izvēlēto tematisko risinājumu "Perons" - bija padomāts pat par dzelzs sliedēm.

LMA rektors Aleksejs Naumovs bija pasākuma patrons un atbalstīja modes nodaļas studentu iniciatīvu skates rīkošanā. LMA modes skates "Perons" ģenerālsponsors - t/c "Domina Shopping". Paldies sakām arī šī gada modes skates atbalstītājiem - sabiedrisko attiecību kompānijai "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības", Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam un Latvijas Mākslas akadēmijai, reklāmas aģentūrai "Digitālā Pele", bāram "Sunny", viesnīcai "Europa City", make up "Unastyle", reklāmas aģentūrai "Leo Burnett Riga", "Papyrus", "Mcābols" poligrāfijai, Rīgas Ekonomikas augstskolai, "Garnier", "Maybelline", "White Tide", "Studio55", "ForumCinemas", medicīnas sabiedrībai "ARS", alus darītavai "Valmiermuiža", "Gints Bude" modeļu aģentūrai, "Coca-Cola Hellenic", skatuves sistēmu servisam "3S". Pasākumu informatīvi atbalsta "Tvnet", žurnāls "Pastaiga", laikraksts "Telegraf", "ŽZL", portāls "Draugiem.lv", portāls “Modern.lv", portāls "Mode.lv". Liels paldies arī visiem, kas piedalījās "Perona" organizēšanā!

Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate ir ikgadējs pasākums Latvijas modes kalendārā, kas atspoguļo ne tikai pasniedzēju un studentu kopdarbu, bet arī jauno mākslinieku talantu daudzšķautņainību un radošo izpausmju nebeidzamo strāvojumu. Projekta mērķis ir sekmēt Latvijas modes industrijas attīstību un sniegt iespēju jaunajiem modes māksliniekiem piedalīties modes skatē un veidot savu atpazīstamību, kā arī popularizēt Latvijā radītu dizainu, iepazīstinot modes nozares speciālistus un interesentus ar jaunajiem māksliniekiem un viņu radītajām kolekcijām - konkurētspējīgu un valkājamu apģērbu. Pasākuma organizators ir Latvijas Mākslas akadēmija un LMA Modes mākslas apakšnozares studenti.

Papildu informācija:

www.perons.lv, kur apskatāmas arī dizaineru kolekcijas un atrodami to apraksti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV