Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mūsdienīgas virtuves pazīmes

Accenta, 11.06.2010. 07:31

Kā lai raksturo virtuves mēbeles? Tā ir mājokļa interjera lietderīgā vai estētiskā daļa? Atbilde ir viennozīmīga - virtuves mēbelēm jābūt gaumīgām, vizuāli patīkamām un racionālām.
Mūsdienīgas virtuves pazīmes

Kas šobrīd ir modē? Stili un tendences ir dažādas.

Tradicionālajam, klasiskajam dizainam daudzveidību piešķir mūsdienīgi specializētie virtuves aksesuāri: izbīdāmie grozi, glītas kastītes bakalejas produktiem vai garšvielām, kā arī speciāli grozi vai plauktiņi vīna pudeļu novietošanai. Savdabīgu kolorītu virtuvei piešķir arī sienu dekori un mēbeļu vitrāžas. Greznību piedod gravēti stikli augšējiem plauktiem un atklātas vitrīnas, kurās var novietot kādu glītu vāzi ar ziediem, augļu trauku vai dekoru.

Ja mēbeļu vitrīnas ir spīdīgas, tās labi atstaro saules starus un rada virtuvē omulīgu noskaņu.

Savukārt stingrās līnijās ieturētas mēbeles norāda uz zināmu lietu kārtību.

Horizontāli dekoratīvie frēzējumi uz mēbeļu fasādēm tās vizuāli pagarina, savukārt alumīnija detaļas uzsver virtuves mūsdienīgumu.

Accenta dizaineri atzīmē, ka patlaban aktualitāti zaudē kādreiz tik populārās letes, un cilvēki nereti atgriežas pie vecajiem, labajiem ēdamgaldiem. Protams, arī tiem ir iespējamas dažādas dizaina variācijas.

Visas iepriekš minētās lietas vienkopus, protams, neliksim, jo tādā gadījumā mūsu virtuve atgādinās "piparbodītes" plauktu, kurā krustu šķērsu novietotas visdažādākās preces - sākot ar maizes klaipu un beidzot ar apavu krēmu. Galvenais, virtuves iekārtošanā ieturēt vienotu stilu un neaizmirst par saimnieces ērtībām.

Tāpat svarīgi ir virtuvē izmantotie krāsu toņi. Ekstravagantu iespaidu rada baltos toņos ieturēta telpa, kurā par akcentiem kalpo krāsaini plaukti un trauki. Šo telpu vēl avangardiskāku padarīs balta grīda. Tā gan būs jākopj nedaudz rūpīgāk, nekā cita toņa segums, taču pūles ir tā vērts!

Ja vēlaties saulainas domas un auru, tad var izmantot dzelteno krāsu. Ja logu sedz saulespuķu toņa aizkari, tad arī visdrūmākajā un miglainākajā dienā virtuve izskatīsies kā saules pielieta. Labi izskatīsies arī dzeltena grīda. Turklāt, izmantojot saulainos toņus, telpas dekorēšanai var izmantot citrusaugļu traukus. Austrumu gudrību pārzinātāji teic, ka citroni un apelsīni cilvēkos radot optimistiskas domas, kas ir tik svarīgas pelēki miglainā laikā.

Patīkamu rosīšanos virtuvē!

Accenta

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV