Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Kāpēc auzu pārslu putru vajag ēst katru dienu?

kleoo.lv, 15.06.2010. 13:32

Visas pasaules ārsti un dietalogi apgalvo, ka ikviena cilvēka ikdienas uzturā noteikti jābūt putrai, jo īpaši - auzu pārslu putrai. Izrādās, ka šis ēdiens labvēlīgi ietekmē gan pieaugušo, gan bērnu veselību.
Kāpēc auzu pārslu putru vajag ēst katru dienu?

Somijas pētnieki pierādījuši, ka bērni, kuri bērnībā katru dienu ēd auzu pārslu biezputru, ir divas trešdaļas mazāk pakļauti riskam saslimt ar astmu, kā tie, kas putru neēd. Lai maksimāli samazinātu iespēju bērnam saslimt ar šo slimību, nepieciešams sākt barot bērnu ar auzu pārslu biezputru no piecu mēnešu vecuma.

Auzu pārslu biezputra ir veselīga arī pieaugušajiem. Katru dienu brokastīs ēdot auzu pārslu putru, sliktā holesterīna līmenis asinīs tiek samazināts par 10%.

Tas ir tāpēc, ka auzu pārslām piemīt pretiekaisuma īpašība, un tās uzlabo imūnās sistēmas darbību. Tāda pati īpašība piemīt arī zivīm.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kleoo.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV