Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Virtuves "ģeometrija"

Accenta, 15.06.2010. 08:08

Piekrītam, ka virtuves iekārtošanā iespējamas visdažādākās variācijas, taču vispopulārākās ir taisnstūra (līnijveida) vai L-veida galdvirsmas. Šādos gadījums galds novietojas pie vienas vai divām sienām.
Virtuves "ģeometrija"

Līnijveida plānojums ir visracionālākais nelielām virtuvēm (7-8 kv.m), kur citādāk izvietot mēbeles ir samērā problemātiski. Šādas konstrukcijas galdvirsmas galos var izvietot ledusskapi un izlietni, savukārt vidusdaļā - paneli un plīti. Šāds triju darba mezglu (ledusskapja, plīts un izlietnes) izvietojums pilnībā attaisnojas. Saimniecei ir viegli uzraudzīt katlus un pannas pat tad, ja viņa vienlaikus nodarbojas ar citām lietām. Piemēram, mazgā traukus, vai ņem no ledusskapja ārā produktus.

L-veida plānojumā plīti parasti novieto garākajā darbvirsmas malā, bet izlietni stūrī, kur garākā mala savienojas ar īsāko. Šādā plānošanas variantā tiek izmantotas speciālās stūra izlietnes. Eksistē arī speciāli plīts paneļi, kas paredzēti ievietošanai stūrī.

Darba zonu var izvietota arī garā, taisnā līnijā pa visu sienu, taču tas nebūs ērti, jo netiks ievērots virtuves iekārtošanas pamatprincips, saskaņā ar kuru attālumam starp plīti, ledusskapi un izlietni jābūt tādam, lai saimniecei jāmēro pēc iespējas īsāks attālums. Turklāt vēlams, lai visas trīs ierīces būtu izvietotas trīsstūrī.

Varētu šķist - jo plašāka virtuves telpa, jo lielākas iespējas izvērsties. Tomēr tā gluži nav. Liela telpa prasa īpaši pārdomātu pieeju. Tāpēc lielās telpās (15-20 kv.m un vairāk) vislabāk izvēlēties tā dēvēto virtuves "saliņu". Šajā konstrukcijā var izvietot vairākas galdvirsmas, plīti, ledusskapi, izlietni un iebūvējamo tehniku. Vienīgā problēma varētu būt visu ierīču pieslēgšana komunikācijām - gāzei, elektrībai, ūdenim.
Veikmīgu darbošanos virtuvē!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV