Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Jaunums ikvienas ģimenes brokastu galdam – brokasteri

Andrejs Dudko, 17.06.2010. 10:36

Latvijas tirgū ieviesta jauna, īpaši dienas pirmajai maltītei piemērota pilngraudu produktu kategorija – belVita brokasteri. Tie radīti sadarbībā ar uztura speciālistiem no visas pasaules. Pateicoties uzturvērtībai, belVita brokasteri iesakāmi kā moderna un sabalansēta uztura, īpaši brokastu, sastāvdaļa. Brokasteri pieejami ar piena, riekstu un medus, kā arī šokolādes garšām.
Jaunums ikvienas ģimenes brokastu galdam – brokasteri

belVita brokasteri jau pieejami Lielbritānijā, Francijā, Polijā un Čehijā - jūnija beigās arī Baltijas valstīs.

Pēdējo gadu laikā strauji augusi interese par veselīgu dzīvesveidu, tostarp uzturu. Uztura speciālisti skaidro, ka ēdienkarte, kuras pamatā ir graudaugu (it īpaši pilngraudu) produkti, dārzeņi, augļi, gaļa, zivis un piena produkti, ir vitāli svarīga veselīga dzīvesveida uzturēšanā.

Pielietojot jaunas ražošanas tehnoloģijas, veicot zinātniskos pētījumus un tiecoties apmierināt pircēju vajadzības, zinātnieki radījuši jaunu produkta kategoriju – brokasterus. belVita brokasteri ieteicami kā sabalansētu un veselīgu brokastu sastāvdaļa.

Andrejs Dudko, SIA Kraft Foods Latvija pārstāvis: „belVita brokasteri ir produkts, kas Latvijā pieejams, pateicoties slaveniem uztura speciālistiem un visā pasaulē atzītiem zinātniekiem. belVita kvalitātes atslēga ir īpašā cepšanas tehnoloģija, tādēļ belVita brokasteri ne vien labi garšo, bet arī sniedz enerģiju visai dienas pirmajai pusei."

Brokastis ar belVita

belVita brokasteru priekšrocība ir īpašā recepte un tehnoloģija, kas ļauj saglabāt produktā izmantotajos graudaugos esošo salikto ogļhidrātu vērtīgākās uzturvielas. belVita brokasteru sastāvā esošie ogļhidrāti organismā sadalās lēni, tādējādi arī glikoze asinīs izdalās vienmērīgi. Pateicoties tam, enerģijas pietiks uz laiku līdz pat 4 stundām.

belVita brokasteri satur vairāk nekā 50% graudaugu, no kuriem 20% - pilngraudi (kvieši un auzas). Gandrīz 35% no tajos atrodamās enerģijas tiek iegūti no augstvērtīgiem taukiem, savukārt cukura daudzums produktā samazināts līdz pat 25%.

Saskaņā ar uztura speciālistu ieteikumiem, vairāk nekā 50-55% no ogļhidrātu dienas devas ieteicams uzņemt tieši no pilngraudu produktiem. Jaunajiem belVita brokasteriem ir zems glikēmiskais indekss (GI*). Tie satur ogļhidrātus, šķiedrvielas, B grupas vitamīnus, E vitamīnu un minerālvielas.

Brokasteru augstā uzturvērtība, sastāvā esošie vitamīni un dzelzs padara tos īpaši piemērotus lietošanai dienas pirmajā pusē. Komplektā ar augļiem, kādu dabīgo sulu, sviestu vai ievārījumu, jaunie brokasteri ir lieliska alternatīva pilngraudu maizes šķēlei vai putrai.

belVita brokasteru labās īpašības ir zinātniski pierādītas

belVita efektivitāte apstiprināta piecos klīniskajos pētījumos, kurus veikuši neatkarīgi un visā pasaulē atzīti zinātnieki no Francijas, Kanādas un Austrijas. Divos no šiem pētījumiem analizēta lēnā ogļhidrātu šķelšanās organismā, ko izraisa maltīte ar belVita. Lai atšķirtu produkta glikozi no glikozes, kas dabiskā ceļā cilvēkam rodas aknās, zinātnieki testa brokasteros izmantoja ogļhidrātus ar 13C oglekļa izotropu (graudaugu miltus, kas auguši 13C oglekļa dioksīda atmosfērā). Pētījumā iesaistītajiem dalībniekiem tika izmērīts gan cukura līmenis asinīs pēc brokastīm ar belVita, gan pēc citu brokasteriem līdzīgu produktu lietošanas. Pētījumos atklājās, ka belVita brokasteros esošie ogļhidrāti (izmantojot tos kā dienas pirmo maltīti) sadalās pakāpeniski un vienmērīgi 4 stundu garumā pēc to lietošanas. Tādējādi brokasteri sniedz enerģiju visam rītam.

Papildu tam, tika pētīta arī pakāpeniskās ogļhidrātu sadalīšanās ietekme uz insulīna un glikozes līmeņiem asinīs. Pierādījās, ka pēc maltītes ar belVita brokasteriem cukura līmeņa svārstības asinīs ir mazākas, insulīns zemāks un tas izdalās vienmērīgāk, nekā ēdot produktus, kas satur vienkāršos ogļhidrātus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV