Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Krāsas virtuvē

Accenta, 17.06.2010. 09:15

Noformējot virtuvi ir jāņem vērā daudzas nianses, tad tā būs ne tikai funkcionāla, bet arī mājīga un patīkama. Liela nozīme iekārtošanā ir arī krāsu toņu izvēlei.
Krāsas virtuvē

Lai arī kādas mēbeles jūs izvēlētos (ar spilgtām vai neuzkrītošām fasādēm), sava vieta jāierāda arī dažādiem aksesuāriem. Gaumīgi izvēlēti priekšmeti telpu padarīs mājīgāku un arī interesantāku. Šī telpa var kalpot tikai ēdienu pagatavošanai, bet var būt arī vieta, kur ģimene sapulcējas ēdienreizēs, kur satiekas draugi u.tml.

Krāsu izvēle noformējumā nosaka ļoti daudz ko - noteiktā gammā ieturēts interjers var radīt aktīvu noskaņu un paaugstināt tonusu, vai arī tieši pretēji - radīt vēlmi atslābināties un atpūsties.

Meklējot optimālo risinājumu, vajadzētu mēģināt atrast līdzsvaru starp aukstajiem un siltajiem toņiem. Ja tas izdosies, zemapziņas līmenī būs sajūtams komforts, ja ne, var veidoties trauksmes sajūta.

Tumšie toņi veicina savaldību, bet gaišie - atdzīvina. Siltajos toņos ir vairāk dinamikas, kas uzmundrina, bet vēsie nomierina un mudina uz atpūtu. Savukārt pārāk aktīvas krāsas var radīt uzbudinājumu, bet atsevišķos gadījumos pat nomāktību.

Sarkanos toņus bieži vien izvēlas aktīvi cilvēki ar stipru enerģētiku un dzīvu pasaules uztveri. Zilā krāsa būs pa prātam mierīgiem cilvēkiem, kas tiecas pēc iekšējās harmonijas. Uzstājīgi un ambiciozi ļaudis, kas pret visām lietām attiecas ar vislielāko nopietnību, dos priekšroku zaļajiem toņiem. Savukārt sabiedriski, atsaucīgi un optimistiski iemītnieki virtuvē izvēlēsies dzeltenu nokrāsu. Ja virtuvē dominē violetais, tad mājas iemītnieki, visticamāk, ir individuālisti, kam patīk filozofēt, analizēt un iedziļināties savā iekšējā pasaulē.

Lai telpā valdītu omulība, vajadzētu izvēlēties krāsas atbilstoši savai mentalitātei un pasaules uztverei, tad virtuvē uzturēties būs patīkami.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV