Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rūjienas saldējums šosezon piedāvās jaunu krējuma saldējumu uz kociņa

Jeļena Gavrilova, 17.06.2010. 13:21

Lai apmierinātu patērētāju augošas prasības, Rūjienas saldējums cenšas būt nepārtrauktā attīstības procesā, izstrādājot arvien jaunus produktus. Šajā sezonā jau ir ieviestas trīs jaunas garšas - plombīrs ar iebiezināto pienu vafeļu konusā, zemeņu saldējums un kļavu sīrupa saldējums vafeļu glāzītē. Viens no šīs vasaras lielākajiem jaunumiem būs krējuma saldējums uz kociņa.
Rūjienas saldējums šosezon piedāvās jaunu krējuma saldējumu uz kociņa

Šonedēļ darbu sāk jaunā saldējuma ražošanas līnija, kura pagaidām nodrošina saldējumu vafeļu glāzītēs un testa režīmā ražo saldējumu uz kociņa, kas tirgū būs pieejams jūlijā. Pašlaik iekārta tiek pielāgota saldējuma ražošanai no dabīga piena un krējuma, jo lielākoties šāda tipa saldējuma iekārtas ir paredzētas ražošanai no augu taukiem – Eiropā saldējums no piena vai saldā krējuma ir retums, pārsvarā tādu gatavo mājās vai mazos ģimenes tipa uzņēmumos. Šajā ziņā Latvijas iedzīvotāji atrodas priviliģētā situācijā, jo tiem nav jāpērk saldējuma mašīna, lai mielotos ar dabīgi gatavotu piena un saldā krējuma saldējumu.

Ražošanas līnijas izveidē investēti 250 tūkstoši eiro, un tās atklāšanas mērķis ir sniegt patērētājiem kvalitatīvu piena saldējumu atbilstoši pieprasījumam, pilnveidojot Rūjienas saldējums sortimentu, un attīstīt dabīgā saldējuma programmu. Tā paredz ražot saldējumu no vietējas izcelsmes dabīgām izejvielām, tas ir, izmantot Latvijā audzēto govju pienu, nevis aizvietot ar lētajiem augu taukiem.

Kā zināms, Rūjienas saldējums ir īpašs ar to, ka visu saldējuma šķirņu ražošanā jau kopš pašiem pirmsākumiem izmanto tikai pienu un saldo krējumu. „Ražojam saldējumu tikai un vienīgi no īsta piena un saldā krējuma, jo mēs rūpējamies, lai mūsu patērētāji saņemtu kvalitatīvākos un veselīgākos produktus! Esam arī atbildīgi to cilvēku priekšā, kuru balsojums ļāva Rūjienas saldējums zīmolam iekļūt desmitniekā "Latvijā Mīlētāko zīmolu TOPā 2009.gadā," saka Rūjienas saldējums valdes priekšsēdētājs Igors Miezis.

Lai gan saldējuma ražošana no dabīgiem un vietējās izcelsmes produktiem ievērojami sadārdzina ražošanas procesu un rezultātā paaugstina produkta cenu, Igors Miezis ir pārliecināts, ka šis ir vienīgais veids, kā nodrošināt patērētājus ar kvalitatīvu saldējumu. Viņš nepieļauj iespēju piebiedroties to vietējo ražotāju lokam, kas ražošanā izmanto augu taukus vai arī importē izejvielas no ārzemēm – „veikalos plašā sortimentā ir pieejami tā saucamie saldējumi, kas sastāv nevis no piena vai saldā krējuma, bet gan no augu taukiem. Rūjienas saldējums uzskata, ka tā ir patērētāju maldināšana, jo nav godīgi lietot terminu „saldējums" attiecībā uz šādiem produktiem – tie ir saldējuma izstrādājumi, līdzīgi kā tiek marķēti krējuma vai sviesta izstrādājumi."

Par Rūjienas saldējums

Rūjienas saldējums ir uzņēmums ar ilgu vēsturi. Rūjienas Piensaimnieku Sabiedrības pienotava uzsāka darbu tālajā 1911.gadā, un visu šo gadu laikā ir nepārtrauktā attīstība, arvien paplašinot piedāvāto produktu sortimentu un pielāgojoties tirgus tendencēm. Lai mērķtiecīgāk attīstītu tirdzniecības marku Rūjienas saldējums, 2009.gadā tika nodibināta SIA „Rūjienas saldējums", kas ir „Valmieras piens", AS meitas uzņēmums. Par tā valdes priekšsēdētāju iecelts Igors Miezis. 2009.gadā Rūjienas saldējums zīmols iekļūst „Latvijas Mīlētāko Zīmolu TOP 10".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV