Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Līgo svētkiem par godu cienās ar Senlatviešu Lāčplēša alus zupu

Maija Straupmane, 17.06.2010. 13:54

Par godu gaidāmajiem Līgo svētkiem tirdzniecības centra „Mols" apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt pēc seno latviešu receptes tapušu Senlatviešu Lāčplēša alus zupu. Savukārt tieši Līgo dienā jeb 23. jūnijā visi, kas iegriezīsies „Mola" „Fazer Cafe & Restaurant" un parādīsies pavāram ar Līgo vainagu galvā vai arī nodziedās kādu rindiņu no Līgo dziesmas, šo zupu varēs nobaudīt bez maksas.
Līgo svētkiem par godu cienās ar Senlatviešu Lāčplēša alus zupu

Senlatvieši īpašo alus zupu gatavoja no dažādām saknēm, kas bija pieejamas. Savārot šīs saknes kopā sanāca biezenis. Tā kā dažādiem svētkiem par godu tika raudzēts arī alus, šo biezeni atšķaidīja ar alu, radot ļoti sātīgu un neticami gardu zupu. Senlatviešu Lāčplēša alus zupas sastāvā ir kartupeļi, sīpoli, selerija, burkāni, sviests, bekons, kausētais siers, maizes grauzdiņi, sāls, cukurs, dilles un, protams, galvenā sastāvdaļa – gaišais Lāčplēša alus.

„Līgo ir vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem, kas vēl līdz mūsdienām saglabājuši mūsu senču paražas un svinēšanas kultūru. Tādēļ šogad mēs vēlējāmies arī „Mola" apmeklētājiem parādīt daļiņu no šīm tradīcijām ar īpašo zupu, par kuru, manuprāt, daudzi būs dzirdējuši pirmo reizi", stāsta Lelde Gangnuse, tirdzniecības centra „Mols" menedžere.

Līgas un Jāņus suminot Fazer Cafe & Restaurant ir sagatavojis arī citus īpašus alus un siera ēdienus. Gardēži var nobaudīt, piemēram, alus mīklā ceptus sparģeļus ar siera mērci, cūkas kala šķēli alus mērcē, ceptu karpu porterī ar kanēli un timiānu, ceptu Jāņu sieru ar zemenēm un brūkleņu ievārījumu. 30% atlaide šiem ēdieniem no 21. līdz 24. jūnijam pieejama visiem „Mola Kluba" biedriem – Galactico Privilēģiju programmas dalībniekiem.

Tirdzniecības centra „Mols" darba laiks svētkos:
23. jūnijs „Mols" 10:00 – 20:00, „Rimi" 9:00 – 22:00
24. jūnijs brīvdiena

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV