Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mēbeļu stils un izvietošanas principi

Accenta, 19.06.2010. 14:25

Samērā populārs ir tā dēvētais "salas" variants, kurā tiek atsevišķi nodalīta ēdiena gatavošanas zona: virtuves darbvirsma, izlietne, plīts u.tml. Šādas virtuves īpaši efektīvi izskatās reklāmas izdevumos, taču arī praktiskajā dzīvē tām nav ne vainas. Galvenais - lai kopējā telpa būtu pietiekami plaša.
Mēbeļu stils un izvietošanas principi

Iekārtojumu var veidot arī "pussalas" veidā. Īpaši labs šāds risinājums ir tad, ja virtuve jāapvieto ar viesistabu vai ēdamtelpu. Tādā gadījumā nosacītajā viesistabas pusē atradīsies bāra lete ar krēsliem, bet konstrukcijas otrā pusē būs ierīkota ēdiena gatavošanas zona.

No vietas taupīšanas viedokļa ekonomiskākais risinājums ir mēbeļu izvietošana vienā līnijā. Savukārt harmoniskākais variants ir tad, ja visi priekšmeti (gan mēbeles, gan virtuves sadzīves tehnika) vienmērīgi izvietoti gar trim sienām.

Kad esam tikuši skaidrībā ar plānojumu, jāpāriet pie nākamā etapa - stila izvēles. Tas ir ļoti individuāls jautājums - viss būs atkarīgs tikai un vienīgi no iemītnieku gaumes, un, protams, arī finansiālajām iespējām.

Vienu padomu gan gribam sniegt. Proti, jaizvēlās starp supermoderniem mēbeļu modeļiem un oriģinālām krāsu gammām, rūpīgi padomājiet. Atminieties, ka mode mainās, un košas krāsas visai ātri var apnikt. Ja gribās priecīgus akcentus, tos var radīt ar aizkariem, galdautiem, salvetēm un traukiem.

Patlaban populārs ir gan klasiskais, gan modernais stils. Īpaši iecienītas ir dažādas plauktu sistēmas un skapīši. Daudziem tīk eksperimentēt ar mūsdienīgiem materiāliem - plastikātu, metālu. Tomēr, lai vai kā tiktu iekārtota virtuve, galvenais nosacījums - ērta saimniekošana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV