Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Rīgā atvērts pirmais deli stila Londonas restorāns Harry Morgan

Anna Rozniece, 30.06.2010. 12:32 | komentāri (1)

Rīgas klusajā centrā, Dzirnavu ielā 31, atvērts pirmais Harry Morgan franšīzes restorāns Latvijā. Tas saviem klientiem piedāvā deli stila ēdienkarti – svaigi pagatavotus sendvičus, salātus un citus gardumus gan līdznešanai, gan baudīšanai uz vietas. Restorāna interjeru veidojis Latvijā zināmais arhitekts Andis Sīlis, radot gaisīgu un vieglu atmosfēru.
Rīgā atvērts pirmais deli stila Londonas restorāns Harry Morgan

Harry Morgan restorāni iemantojuši lielu popularitāti Londonā un atzīti par vienu no iemīļotākajām londoniešu ēstuvēm. Harry Morgan restorāns Rīgā ir pirmais šī zīmola franšīzes restorāns ārpus Lielbritānijas.

Plānojot restorāna ēdienkarti, īpaša uzmanība tiek pievērsta veselīgam dzīvesveidam, savukārt ēdiena gatavošanā tiek izmantoti galvenokārt Latvijā audzēti, organiski produkti. Restorāna ēdienkartē atrodamas arī visas jau Londonā iecienītās receptes, tostarp Harry Morgan slavenā vistas zupa. Britu laikraksta Sunday Times lasītāji to atzinuši par „Labāko vistas zupu Londonā".

Harry Morgan dibināts 1948.gadā Londonā, kad miesnieks Harijs Morgans atvēra mazu Deli veikaliņu. Mūsdienās tas jau izveidojies par slavenāko Ņujorkas deli tipa restorānu tīklu Londonā. Arī vēsturiski deli stils cēlies no Ņujorkas, kur ieceļotāji no Austrumeiropas veidoja pirmos deli (no vārda delicatessen - delikatese) veikalus, kas drīz pārauga restorānos.

Londonā līdzās tādiem tīkla restorāniem kā St.John's Wood, Harrods un Brent Cross Shopping Centre, Harry Morgan iemantojis reputāciju kā labākā vieta, kur doties pēc svaigiem deli sendvičiem un salātiem. Savukārt Londonas laikraksts Evening Standard Harry Morgan nominējis Restorānu Balvai, kā vienu no pieciem labākajiem restorāniem kategorijā „Vērtīgākie restorāni Londonā".

Restorāns Harry Morgan Rīgā, Dzirnavu ielā 31, atvērts no plkst. 9.00 līdz 23.00 (sestdienās, svētdienās no plkst. 10.00).

Foto: F64

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV