Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Mūsdienīgas bīdāmās sistēmas

Accenta, 05.07.2010. 16:57

Mūsdienu mājokļos cilvēki tradicionālo durvju vietā bieži vien izvēlas bīdāmās sistēmas. Priekšrocība ir tāda, ka tās var uzstādīt jebkurā telpas daļā.
Mūsdienīgas bīdāmās sistēmas

Bīdāmās konstrukcijas būs noderīgas tad, ja ekonomiski jāizmanto telpa (bīdāmām konstrukcijām, atšķirībā no parastajām durvīm, nav nepieciešama papildus telpa atvēršanai). Ļoti labas tās būs arī tad, ja mājoklī jānorobežo ēdamtelpas, viesu, darba vai kāda cita zona. Bīdāmās konstrukcijas ir kompaktas un atbīdītā stāvoklī garantē telpu plašumu.

Sistēmu atšķirības

Būvniecībā eksistē divas gluži atšķirīgas bīdāmo sistēmu konstrukcijas:

• uz skrituļiem, kas bīdās pa apakšējo uz grīdas esošo slieci;

• uz skrituļu pakara, kas pārvietojas pa augšējo slieci.

Rāmjus izgatavo no parastā, līmētā lameļu vai lokšņu koka, bet sistēmu plātnes darina no MDF plāksnēm. Tās krāso, apdarina ar finierskaidām vai līmējamo plēvi.

Rāmjus izgatavo arī no ekstrudēta alumīnija sakausējuma, jo tad tie ir vieglāki. Rāmī var ievietot stiklu, spoguli, plastikātu vai vienlaidus paneli — kā vien saimnieks vēlas. Dažkārt bīdāmās sistēmas veido no vienlaidus stikla plātnes (izmantojot augšējo pakaru).

Augšējais pakars

Sistēmās ar augšējo pakaru starp plātni un grīdu paliek neliela, aptuveni vienu centimetru plata sprauga. Līdz ar to grūti panākt pilnīgu skaņas izolāciju. Sistēmas mehānisms sastāv no ritentiņiem, kā arī no alumīnija vai tērauda sliedes. Komplektācijā ietilpst kustības ierobežotājs un rāmja stiprinājums.

Apakšējā pārbīde

Sistēmām ar apakšējo pārbīdi sliece kalpo gan kā balsts, gan kā pārvietošanās ceļš. Augšpusē durvju stabilitāti nodrošina vēl viena sliece. Apakšējā sliece ļauj izvairīties no plātnes šūpošanās un ļauj pārvietot to vien tik, cik nepieciešams. Taču sliece atrodas nedaudz augstāk par grīdas līmeni, un tāpēc jāuzmanās no paklupšanas. Turklāt, ja sliece netiek rūpīgi tīrīta, tad tajā sakrājas putekļi un gruži.

Grīdas slieces var būt uzliekamas vai iemontējamas. Durvis pa slieci pārvietojas uz ritentiņiem, kas piestiprināti plātnes apakšējās virsmas. Uz augšējo slieci negulstas slodze, tā tikai pietur plāksni un palīdz novirzīt to nepieciešamajā virzienā.

Bīdāmās sistēmas ļaus Jums savu mājokli pārveidot pēc patikšanas — vajadzības gadījumā sadalīt vai paplašināt. Tas ir lielisks mūsdienu interjera izgudrojums!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV