Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Mangaļi": Viens no izplatītākajiem karstā laika riskiem ir organisma atūdeņošanās

Jānis Krūmiņš, 06.07.2010. 12:52

Līdz ar karstā laika pastiprināšanos, pieaug organisma atūdeņošanās jeb dehidratācijas risks, kā rezultātā pasliktinās pašsajūta, parādās galvas sāpes, reibonis un slikta dūša. Jābrīdina, ka organisma atūdeņošanai var būt smagas sekas, kā, piemēram, krampji, samaņas zaudēšana, sirds vājums un var pat iestāties nāve.
„Mangaļi": Viens no izplatītākajiem karstā laika riskiem ir organisma atūdeņošanās

Tādēļ zīmola „Mangaļi" eksperti karstajā laikā iesaka preventīvi dzert ūdeni vidēji par vienu vai pat diviem litriem vairāk nekā ikdienā. Turklāt, ņemot vērā, ka pastiprinātās svīšanas rezultātā organisms bez šķidruma zaudē arī minerālsāļus, ieteicams no ūdens klāsta izvēlēties tieši dabīgo minerālūdeni.

Svīstot organisms zaudē minerālvielas

Svīstot cilvēks zaudē ne tikai šķidrumu, bet arī minerālvielas, kas negatīvi ietekmē cilvēka fiziskās un koncentrēšanās spējas, kā arī ietekmē veselību.

Igors Ļitvinovs, „CIDO grupa" ražošanas direktors: „Pastiprināta svīšana rada minerālsāļu nesabalansētību, kas var veicināt sirds un asinsrites slimību paasinājumus. Lai organisms kopā ar šķidrumu papildus uzņemtu arī minerālvielas, ieteicams uzturā izvēlēties dabīgu minerālūdeni, kuram atšķirībā no parastā dzeramā ūdens ir augstāka mineralizācijas pakāpe un tā sastāvā ir noteikts daudzums minerālvielu. Piemēram, dzerot mums zināmo minerālūdeni „Mangaļi", organisms svīšanas procesā uzņem zaudētās minerālvielas – kalciju, kāliju, nātriju, hlorīdus, magniju un fosforu."

Pirmās pazīmes - slāpes

Organisma pārkaršanu izraisa ievērojams šķidruma un elektrolītu zudums, cilvēkam ilgstoši atrodoties karstumā. Par ūdens deficītu ķermenī signalizē slāpes. Tas ir pirmais brīdinājums par organisma atūdeņošanos un enerģijas zudumu, kā rezultātā būtiski mazinās darbaspējas.

Mārtiņš Šics, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos: „Pēdējos gados mūsu platuma grādos ir palielinājušies pastiprināta karstuma periodi ar ilgstoši augstām gaisa temperatūrām, kas ir nesis cilvēku upuru un mirstības pieaugumu karstuma periodos. Šim riskam ir pakļauti ne tikai gados vecie cilvēki un bērni, kuri vissliktāk spēj adaptēties ārējās temperatūras izmaiņām, bet jebkura vecuma cilvēks, sevišķi ja ir ilgstoša fiziska slodze. Tāpēc aicinu iedzīvotājus pret organisma pārkaršanu un atūdeņošanos izturēties ļoti atbildīgi un dzert daudz ūdens."

„Mangaļi" – viens no trim dabīgajiem minerālūdeņiem Latvijā

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) normatīvajiem aktiem, fasētais ūdens tiek iedalīts trīs grupās: dabīgais minerālūdens, avota ūdens un dzeramais ūdens. Pārtikas un veterinārā dienesta informācija liecina, ka Latvijā reģistrēti vairāk nekā 40 fasētā ūdens ražotāji, taču tikai trīs no tiem iegūst dabīgo minerālūdeni.

„CIDO grupa" ir viens no lielākajiem bezalkoholisko dzērienu ražotājiem Baltijā, kas iegūst gan dzeramo ūdeni, gan arī dabīgo minerālūdeni. „Mangaļi" ir pirmais Latvijā reģistrētais dabīgais minerālūdens. Šobrīd tas ir vienīgais dabīgais minerālūdens Latvijā, kura ražotājam PVD pēdējās pārbaudes laikā piešķīris „A" vērtējumu. Tas tiek iegūts no 213 metrus dziļas artēziskās akas. Šādā dziļumā nogulumieži ir bagāti ar dabā sastopamajiem minerāliem, kas ļauj iegūt dzīvu, minerālsāļiem bagātīgu ūdeni.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV