Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Glabājam mantas racionāli

Accenta, 07.07.2010. 13:39

Iebūvējamā skapja konstrukcijas ir optimāls risinājums drēbju un dažādu aksesuāru glabāšanai. Konstrukcijām nav nepieciešama papildus platība durvju atvēršanai. Turklāt skapjus var pielāgot katra mājokļa plānojumam un iemītnieku vajadzībām.
Glabājam mantas racionāli

Iebūvējamā skapja konstrukcijām ir divi veidi — korpusa un iebūvētie. Lai telpu izmantotu pēc iespējas racionālāk, skapjus parasti izbūvē līdz pašiem griestiem. Ja skapis izgatavots kvalitatīvi, tad tā durvis atbīdās praktiski bez trokšņa. Ja platība ļauj, skapi var veidot pat kā veselu garderobes istabu.

Iebūvējamā skapja īpatnība ir tā, ka durvis uz sāniem atbīdās pa speciālām sliecēm. Parastajā variantā slieces ir taisnas, un pa tām bīdās parastas, plakanas durvis. Taču daži ražotāji izgatavo arī izliektas durvis, kas pārvietojas pa lokveida sliecēm.

Skapju durvis mēdz stiprināt divējādi: ar grīdas pārvietošanās sistēmu vai ritentiņu pakaru. Pirmajā variantā durvis bīdās pa apakšā nostiprinātu sliedi, bet plātnes augšējā daļā tiek piemontēti plastmasas ritentiņi, kas augšējā sliecē notur durvis, lai tās neizkrīt. Otrajā variantā skapja durvis ar ritentiņiem tiek iekārtas augšējā sliecē, bet apakšējās nemaz nav. Otrs konstrukcijas variants ir ērtāks no telpu uzkopšanas viedokļa, jo grīdas daļā nav slieces, kur uzkrāties gružiem.

Ļoti svarīgs elements iebūvējamo skapju konstrukcijās ir durvju profils. Tas pilda vairākas funkcijas: kalpo kā durvju karkass; kalpo kā dekoratīvo ieliktņu stiprinājuma pamatne; atbrīvo no nepieciešamības likt rokturus, jo parasti ražotāji doma arī par to, lai durvis var vienkārši atbīdīt un aizbīdīt, paņemot aiz profila.

Lai durvju plātnē iestiprinātu dažādus ieliktņus (piemēram, stiklu, bambusu, spoguli u.tml.), tiek izmantots speciāls savienotājprofils. Parasti tas ir taisns, un plātnē tiek ievietots horizontāli, vertikāli vai pa diagonāli, taču dažkārt tiek pielietoti arī liekti profili. Ražotāji piedāvā plašu profilu klāstu, kas viens no otra atšķiras ar materiālu, formu, krāsu un dizainu.

Populārākie ir profili no tērauda, alumīnija un koka.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV