Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Gaumīgs bīdāmo durvju noformējums

Accenta, 08.07.2010. 13:51

Durvju plātnes iebūvējamajiem skapjiem pilda ar DSP (pārklātas ar laminātu, finierskaidām, ar rotanga, bambusa u.c. apdari), plastikātu, ievieto tajās stiklu vai spoguli. Skapi var arī aplīmēt ar tapetēm (tādām pat, kā uz sienām), un tad tas kļūs pavisam nemanāms. Skapi var arī krāsot vai aplīmēt ar dekoratīvu audumu - viss atkarīgs no saimnieku gaumes, vēlmēm un interjera iecerēm.
Gaumīgs bīdāmo durvju noformējums

Stikla durvis var dekorēt ar krāsainiem stikla elementiem, veidot gravējumus vai tonēt dažādās krāsās. Īpaši glīti un efektīvi skapis ar stikla durvīm izskatās tad, ja iekšpusē ir izveidots apgaismojums. Turklāt spuldzītēm skapja iekšpusē ir arī praktiska nozīme un pielietojums.

Jāpiebilst, ka skapjos ievieto tikai speciāli armētu, rūdītu vai tripleksa stiklu, kam ir augstāka drošības pakāpe.

Skapju korpusus pārsvarā izgatavo no DSP vai masīvkoka.

Vienkāršākais un arī lētākais variants ir skapja iekšpusē ierīkot parastus DSP plauktus, taču tagad modē ir oriģināli nestandarta risinājumi. Piemēram: grozi, kārbas, paliktņi u.tml.

Iekārtojot skapi, jāņem vērā, ka pie durvju bīdāmās sistēmas montāžas parasti no skapja dziļuma zūd apmēram 7-12 cm. Lai drēbes ērti varētu uzkārt uz pakaramajiem, skapja dziļumam jābūt ne mazākam par 60 cm (ja pakaramais stienis novietojas paralēli durvīm). Ja tik dziļu skapi nav iespējams izbūvēt, tad stieni jānovieto perpendikulāri durvīm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV